Bruno Henrique kimdir, kaç yaşında ve nereli? Fenerbahçe yeni hızlı sol kanatını buldu

Bruno Henrique kimdir, kaç yaşında ve nereli? Fenerbahçe yeni hızlı sol kanatını buldu

Dünyanın en hızlı futbolcusu unvanını elinde bulunduran Brezilyalı Yıldız Bruno Henrique için Fenerbahçe’nin devrede olduğu ileri sürüldü. Peki transferde fırtına gibi esen Fenerbahçe’nin istediği Bruno Henrique kimdir, kaç yaşına, nereli? İşte detaylar…

Başkan Koç’un, ‘Hızlı bir kanat oyuncusu alacağız’ açıklaması henüz gerçekleşmemişken, 38 km hıza ulaşan ‘Dünyanın en hızlı futbolcusu’ olarak gösterilen Bruno Henrique ismi, spor gündemine bomba gibi düştü. Fenerbahçe’nin Brezilyalı Bruno Henrique ile yakın temasta olduğu iddia edildi.

FENERBAHÇE, ‘DÜNYANIN EN HIZLI FUTBOLCUSU’NU GÖZÜNE DİKTİ

Bu sezon transferde fırtınalar gibi esen ve kadrosunu baştan aşağı yenileyen Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe’nin, kanat transferini bitirmek için Flamengo’da top koşturan, ‘Dünyanın en hızlı koşan futbolcusu’ Bruno Henrique ile anlaşmak üzere olduğu ileri sürüldü

Transfer döneminin şampiyonu sarı-lacivertlilerde Başkan Ali Koç’un hızlı bir kanat oyuncusu alınacağı açıklamaları, henüz gerçekleşmemiş olması da beklentiyi artırdı.

Kanat transferi için birçok ismi listesine yazan Sarı-Kanarya; Samuel Kalu, Diego Perotti ve Fabio Martins gibi birçok yıldızla ilgilenirken, Fotomaç’ın haberine göre; dünyanın en hızlı futbolcusu unvanını elinde bulunduran Bruno Henrique’nin transfer edileceği ileri sürüldü.

Saatte 38 kilometre hıza ulaşan dünyanın en hızlı oyuncusu Henrique için Brezilya ekibi Flamengo ile yakın temas halinde olan Fenerbahçe’nin bu transferi bitirmeye yakın olduğu iddia edildi. Haberin devamında; Flamengo’nun Ocak ayında sözleşmesini 3 sene daha uzattığı Bruno Henrique için 5 milyon avroya kadar düştüğü sarı-lacivertlilerin de daha fazla indirim için çalıştığı vurgulandı.

29 yaşındaki sol kanat, geçen yıl Brezilya'da çıktığı 33 maçta 21 gol atarken, 3 asistlik performans sergiledi.

bruno-henrique-kimdir.jpg

BRUNO HENRİQUE KİMDİR?

30 Aralık 1990'da Brezilya'nın Belo Horizonte kentinde dünyaya gelen 1,84'lük sol kanat oyuncusu Bruno Henrique, ülkesinin takımlarından Cruzeiro'nun U17 klasmanından 2008 yılında Cruzeiro B takımına geçti.

3 yıl sonra da A takıma yükselen Bruno Henrique, 2012 yılında kiralık olarak Uberlandia EC takımına transfer oldu. Uzun yıllar bu takımda top koşturan Bruno Henrique, 2015'te Goias EC'nin yolunu tuttu.

Buradaki başarılı performansının ardından Wolfsburg tarafından keşfedilen Bruno Henrique, 2016 yılının Ocak ayında 4,5 milyon avro bonservis bedeliyle Bundesliga'ya transfer oldu. 1 sene sonra yeniden ülkesine dönen Bruno Henrique, Santos'a 4 milyon avro karşılığında satıldı.

Son olarak 2019 yılında 5,33 milyon avro karşılığında Flamengo'ya gönderilen Bruno Henrique'nin sözleşmesi, 31 Aralık 2023'te tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN