Bugün kargolar açık mı? 29 Ekim’de PTT Kargo da teslimat yapmıyor

Bugün kargolar açık mı? 29 Ekim’de PTT Kargo da teslimat yapmıyor

Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmesiyle resmî tatil ilan edilen 29 Ekim’de kargo, PTT Kargo, birçok kurum ve kuruluş, resmî tatil yapar. Her 29 Ekim’de hemen hemen tüm devlet ve özel kurumlar, tatil yapar.

Aras Kargo, Yurtiçi Kargo, MNG Kargo, UPS Kargo, Sürat Kargo, PTT Kargo, Fillo Kargo, TNT Kargo gibi Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kargo şirketleri, resmî tatil olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmet vermez…

29 EKİM BUGÜN KARGOLAR AÇIK MI?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmî tatil olduğundan dolayı bugün kargo şirketleri hizmet vermiyor.  Fakat bir sonraki iş günü itibarıyla tüm kargo şirketleri normal mesai saatlerinde hizmet verecek.

29 EKİM'DE PTT KARGO AÇIK MI?

Özel kargolar ve bankalar gibi PTT Kargo da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle hizmet vermiyor. Ancak bir sonraki iş günü tüm kurum ve kuruluşlar normal mesai saatlerine dönmüş olacak.

bugun-kargolar-acik-mi-29-ekimde-ptt-kargo-da-teslimat-yapmiyorr.png

29 EKİM RESMİ TATİL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet yönetimi ilan etmesiyle birlikte her 29 Ekim’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) ve Türkiye’de kutlanan millî bir bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 28 Ekim 1923’te, ‘Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan ediyoruz’ sözü, Türk milletinin hafızalarında yer edinmiştir. Bundan dolayı da 28 Ekim yarım gün, 29 Ekim de tam gün resmî tatil ilan edilir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile alakalı 2 bin 429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller İle İlgili Kanun'un 1. maddesinde ‘1923’te Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin dışında ve içinde Devlet için sadece bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00 itibarıyla başlarken, ve 29 Ekim günü de coşkuyla devam eder.’ tarzında ifadeler yer almaktadır.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN