Bugün ve yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur var mı? Sıcaklıklar 3 günde 10 derece birden düşecek!

Bugün ve yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur var mı? Sıcaklıklar 3 günde 10 derece birden düşecek!

Hafta başından beri etkili olan yaz havasının, 8 Ekim 2020 Perşembe gününden itibaren yerini Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havaya bırakacağı tahmin ediliyor. İşte, 'Meteoroloji'ye göre Türkiye hava durumu tahmini'...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yurt geneli için yapılan 'gök gürültülü sağanak yağış' uyarısının ardından, 'Hafta sonu hava yağmurlu mu?', 'Bugün ve yarın hava nasıl olacak?', 'Dolu yağışı ne zaman başlayacak?', 'Yağmur ne zaman bitecek?' sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından internette araştırılıyor. 'Meteoroloji'ye göre Türkiye haritalı hava durumu tahmini'ne göre,  yurdun batı kesimlerinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının yer yer 10 derece birden düşeceği Marmara, Ege, Göller Yöresi ile Eskişehir, Bolu ve Düzce çevrelerinde sağanak bekleniyor. İşte 'illere göre gün gün hava durumu tahmini'...

HAFTA SONU YAĞMUR VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara, Ege, Göller Yöresi ile Eskişehir, Bolu ve Düzce çevrelerinde ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer bölgelerde havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi ile İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLARI DÜŞECEK

Marmara'da az bulutlu, zamanla batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Gece saatlerinden itibaren Edirne çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Bölgede sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

bölge genelinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde meydana gelmesi öngörülen yağışların, Trakya kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleriyle Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

02-252-turk-cov.jpg

BALKANLAR'DAN YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Balkanlardan gelen ve 2 gün etkili olacak yağışa karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Balkanlar'dan gelen serin havayla birlikte başta Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne olmak üzere tüm Marmara Bölgesinde etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinde, "Ülkemizin Batı kesimlerinin 8 Ekim 2020 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü Marmara Bölgesinin tamamı ile Kuzey Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü Marmara ve Ege Bölgesinde, cuma günü ise İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli esmesi bekleniyor" denildi.

Açıklamanın devamında, "Yağışlı sistemin Cuma günü Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA UYARI

İstanbul'da yarın (8 Ekim 2020 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren il genelinde görülecek sağanak yağışların kuvvetli, yerel olarak çok kuvvetli (40-75 kilogram/ metrekare) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada turuncu uyarı vererek; ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise uyarısında, "Perşembe sabah saatlerinden itibaren ilimiz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kıymetli İstanbullular, lütfen tedbiri elden bırakmayalım" açıklamasında bulundu.

İstanbul'da tahmin edilen hava sıcaklıkları:

8 Ekim 2020 Perşembe / Gök gürültülü sağanak yağışlı; en düşük 23, en yüksek 24 derece.

9 Ekim 2020 Cuma / Gök gürültülü sağanak yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

10 Ekim 2020 Cumartesi / Sağanak yağışlı; en düşük 18, en yüksek 20 derece.

11 Ekim 2020 Pazar / Parçalı bulutlu; en düşük 17, en yüksek 22 derece.

TURUNCU UYARI NE DEMEK?

Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

78180.jpg

BATI BÖLGELERİNDE HAVADAN ÇAMUR YAĞACAK!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Türkiye'nin batı kesimlerinde iki gün boyunca yağış beklendiğini belirterek, "Çöl tozu nedeniyle yağış İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin batı kesimlerinde çamurlu yağmura yol açabilir" dedi.

Türkiye'yi daha çok Afrika ve Orta Doğu kaynaklı çöl tozlarının etkilediğini belirten Toros, "Ülkemize gelen toz taşınımları ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında daha yoğun olarak gerçekleşmektedir" diye konuştu.

EGE'YE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kütahya ve Manisa çevreleriyle İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BATI KARADENİZ'DE HAVA SICAKLIĞI 10 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, perşembe ve günü batı kesimlerinde yağışlı ve serin havanın etkili olacağını duyurdu. Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, ülkenin batı kesimlerinin perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yağışların cuma günü Batı Karadeniz ve Çankırı'da etkili olması bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden perşembe ve cuma günü Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı ve Kırıkkale’de kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Yağışlı sistemin cuma günü Batı Karadeniz ve Çankırı'da yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yeni yağışlı sistemle ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir."

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

0x0-dunya-bu-fotografi-konusuyor-reuters-gecti-istanbulda-saat-tam-1200-1585828645477.jpg

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-07-174806.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-07-174829.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-07-174850.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (8 EKİM 2020)

Yurdun batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ve Ege bölgeleri ile Burdur, Isparta, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevreleri ile Antalya'nın kuzey ve Ankara'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara ve Ege (Aydın ve Muğla hariç) bölgelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²), Trakya kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve doğusu ile İç Ege'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: 29 derece | Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL: 24 derece | Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR: 26 derece | Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA: 24 derece | Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA: 35 derece | Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

ANTALYA: 28 derece | Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

SAMSUN: 27 derece | Az bulutlu ve açık.

TRABZON: 26 derece | Az bulutlu ve açık.

ERZURUM: 18 derece | Parçalı ve az bulutlu.

DİYARBAKIR: 28 derece | Az bulutlu ve açık.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun1.png

9 EKİM 2020 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

10 EKİM 2020 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun3.png

11 EKİM 2020 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

12 EKİM 2020 PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN