Bülent Arınç, Suriyelilere sahip çıktı

Bülent Arınç, 
Suriyelilere sahip çıktı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'ye 2 milyona yakın Suriyelinin sığındığını belirterek, "Kılıçdaroğlu gibi, 'Bu adamları kovalayacağım' diyemeyiz. Onlar kovalanacak insan değil, kucak açılacak insan" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Eyyübiye ilçesine bağlı Arap kökenli vatandaşların ikamet ettiği Mihraplı Mahallesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde toplumun her kesimini ilgilendiren projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Muhalefet partilerinin yalnızca AK Parti'yi hedef gösterdiğine dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

"Amaç AK Parti'yi yıkmak, CHP de MHP de HDP de yıksa olur. Muhalefetteki partisinin sloganı var, 'Oy verin gitsinler' diyor.


Bir parti, 'Bana oy verin' der. O diyor ki 'Oyunuzu verin de yeter ki bu adamlar gitsin.' Ne düşmanlığını, ne yanlışını, ne haksızlığını gördün AK Parti’nin. 19 bin kilometre yol yaptık, senede 9 katrilyon tarıma destek verdik yanlış mı yaptık?

Hastaneler yapıyoruz kötü mü yapıyoruz? Binlerce derslik yapıyoruz kötü mü yapıyoruz? Muhalefet bu kadar yıkıcı bir zihniyette olamaz. 'AK Parti gitsin ne olursa olsun AK Parti gitsin daha iyisi gelsin' diyen yok. Bunlar yıkılsın diyorlar.”

"6 milyar dolarlık masrafımız var helal olsun"

Arınç, Suriye'de Esed rejiminin 5 yıldır halka zulmettiğini hatırlattı.

Türkiye'nin, zor durumda kalan Müslüman kardeşine yardım elini uzatmayı sürdüreceğini vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kapımızı çalıp da 'Ben geldim' diyen insanlara biz millet olarak hiçbir zaman kapımızı kapatmadık çünkü biz Müslüman'ın ensar muhacir muhabbetini biliriz. Bugün iki milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var, bunların yanı sıra Kobani'den Şengal'den gelen kardeşlerimiz var hepsi Türkiye'ye yerleştirildi. Suriyeliler için 6 milyar dolarlık masrafımız var. Hiç altına üstüne bakmıyoruz helal hoş olsun. Onlar Müslüman, bizim din kardeşimiz.


Umuyoruz ki sıkıntılar biran önce orada bitsin ülkelerine dönmek isteyen dönsün. Kılıçdaroğlu gibi, 'Bu adamları kovalayacağım' diyemeyiz. Onlar kovalanacak insan değil, kucak açılacak insan. Kürt'ün de Arap'ın da inancında namusunda evine sığınan insanı kovmak yoktur.

Ama Esed yanlısı Kılıçdaroğlu sadece Musevilerin gönlü hoş olsun diye ülkemize sığınan Suriyelileri kovalayacağını söylüyor Allah ona bu fırsatı vermesin. Biz HDP gibi de bakmıyoruz. Eğer Türkiye’nin yardımı olmasaydı Kobani'de bir tane Kürt kalmazdı.

Kapılarımızı açtık 200 bin kişiyi misafir ediyoruz. Kobani'de yaşayanlar da Türkiye'nin desteğini biliyor ve teşekkür ediyor. Ama hainlik etmesinler bizi Kürt düşmanı gibi göstermesinler. Kürt de bizim kardeşimizdir, o ne durumda olursa olsun bize düşen ona yardım etmektir."

Arınç, konuşmasının ardından onuruna verilen yemeğe katıldı.

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN