Burdur'da 10 köyde karantina başladı

Burdur'da 10 köyde karantina başladı

Burdur'un Bucak ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir belde ile 10 köy karantina altına alındı.

Türkiye'de her geçen gün vaka sayıları artarken, bir karantina haberi de Burdur'un Bucak ilçesinden geldi. 

Kaymakamlık'tan yapılan açıklamaya göre, son haftalarda ilçe genelinde Kovid-19 vaka ve temaslı sayısında ciddi artış olduğu tespit edildi. 

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla temaslı kişilerin yaşadığı yerleşim yerleri Çobanpınar, İncirdere, Karapınar, Karaseki, Kargı, Kuyubaşı, Seydiköy, Susuz, Ürkütlü ve Çaköyü ile Kızılkaya beldesinde karantina uygulanmasına karar verdi. 

Yerleşim yerlerinde güvenlik önlemi alan ekipler, yerleşim yerlerini giriş ve çıkışa kapattı.

ÇANAKKALE'DE DE KARANTİNA KARARI

Çanakkale'nin Biga ilçesinde de koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 3 köy ve 5 mahallede karantina başlatıldı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında yapılan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında salgına karşı yeni tedbirler alındı.

Güleç, Kemer ve Kozçeşme köyleri ile Sakarya, Yeniceköy, Şirintepe, Hamdibey ve Turan mahallelerinde tespit edilen yeni vakaların yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla saat 00.00'dan itibaren 10 gün süreli karantina başlatılmasına karar verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN