CHP İstanbul İl Başkanlığı'na '128 milyar dolar nerede?' afişi asılacak

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na '128 milyar dolar nerede?' afişi asılacak

CHP'nin astığı '128 milyar dolar nerede?' afişleri ile ilgili soruşturma sürerken, bu kez CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, aynı soruyu yineledi. "128 milyar dolar nerede?" diyen Kaftancıoğlu, il ve ilçe örgütlerine '128 milyar dolar nerede?' afişinin asılacağını duyurdu.

CHP İstanbul İl Örgütü, Merkez Bankası'nın kayıp döviz rezervleri ile ilgili Bakırköy'de açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu, burada yaptığı konuşmada daha önce bu konuda astıkları afişlerin kaldırıldığını söyledi. "Siyasetin görevi vatandaşa hizmetse, doğru soruları sormak ve cevabını aramaksa bunu nasıl suç olarak kabul ediyorsunuz?" diye soran Kaftancıoğlu, şöyle devam etti:

"BİZİM SORDUĞUMUZ SORU SUÇ DEĞİL"

"Bizim sorduğumuz soru suç değil. Soruları doğru şekilde sorduğumuz için sizin engellemeniz suçtur. Hakikati billboardlardan söktürseniz de, bizlere soruşturma açsanız da biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına sormaya, doğruları vatandaşın yüreğine çakmaya devam edeceğiz.

"SANDIKTA HESAP VERECEKSİNİZ"

Hakikatleri billboardlardan sökemezsiniz. Bizler gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Hesap vermesi gereken kişilersiniz. Eğer cevabını vermeyeceğiniz sorular varsa sandıkta hesap vereceksiniz. Merkez Bankası'nın rezervinin nereye gittiğini sormak hakkımızdır. 128 milyar dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz, gider nerede olduğunu açıklar."

Kaftancıoğlu, hükümete şu soruları da yöneltti:

"-128 milyar dolar nerede?

- Kur satışı hangi yöntemlerle yapıldı?

- Hangi tarihte yapıldı?

- Bu döviz hangi kurdan alındı?

- Bu ticaretin alıcıları kimler?

- Satış imzasının altında kimlerin imzası var?"

Kaftancıoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi: "'Ekonominin başı benim’ diyen şahsım hükümetinin sorularımıza yanıt vermesini istiyoruz. Soruları sormamıza asla engel olamayacaklar. Görselleri kaldırmayacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN