CHP kurultayında adaylar kimler? CHP Genel Başkan adayları | CHP Genel Başkanı kim olacak?

CHP kurultayında adaylar kimler? CHP Genel Başkan adayları | CHP Genel Başkanı kim olacak?

37. Olağan Büyük Kurultayı gerçekleştiren CHP’de genel başkan adayları belli oldu. Partiye Genel Başkanlık yapmak için Kılıçdaroğlu’nun karşısına 3 isim çıkmıştı. Peki CHP kurultayında Genel Başkan adayları kim oldu? CHP Genel Başkanı kim olacak? İşte konunun ayrıntıları…

25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda yeni Genel Başkan belli olacak. Kılıçdaroğlu da dâhil olmak üzere toplamda 4 ismin yarıştığı CHP kurultay adaylarının aldıkları oyların ardından partinin Genel Başkanı belirlenecek. İşte CHP kurultayında son durum ve Genel Başkan adaylarının aldıkları oylar…

CHP KURULTAYINDA ADAYLAR KİMLER?

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ile Tolga Yarman, Genel Başkanlığa aday olduklarını açıklamıştı. Kurultay'ın ilk günü yani 25 Temmuz Cumartesi günü yapılacak genel başkanlık seçiminin arkasından, ikinci gün de parti yönetiminde belirleyici olan Merkezi Yönetim Kurulu'nun aralarından seçileceği Parti Meclisi PM) seçilecek.

CHP GENEL BAŞKANI KİM OLACAK?

CHP Genel Başkanlığı için mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner yarışıyordu. CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda mevcut Genel Başkan ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlığa tek aday olarak gösterildi. Kurultayın yapılmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun yeniden Genel Başkan olması bekleniyor...

Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner, kurultayda yeterli imzaya ulaşamadı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

1948 yılında Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde doğan Kemal Kılıçdaroğlu’nun babasının adı Kamer, annesin adı ise Yemuş’tur. Maliyeci, Ekonomist ve Üst Düzey Kamu Yöneticisi olarak çalışan Kılıçdaroğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini tamamladı

Gelirler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı, Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı, SSK Genel Müdürü, Bağ-Kur Genel Müdürü olarak görev yapan Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürdü. Hacettepe Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak ders veren Kılıçdaroğlu, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Kayıtdışı Ekonomi ve Bürokraside Yeniden Yapılanma Gereği, İktisat Kongresi, İşsizlik Sigortası Kanunu-Yorum ve Açıklamalar adında 3 kitabı bulunan Kılıçdaroğlu’nun değişik gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor.

22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul, 25 ve 26. Dönemde İzmir Milletvekili seçilen Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın istifasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı olarak seçilmişti.

Orta düzeyde Fransızca bilen Kemal Kılıçdaroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AYTUĞ ATICI KİMDİR?

23 Kasım 1964 yılında Adana'da doğan Aytuğ Atıcı’nın babasının adı Şahap, annenin adı ise Lütfiye'dir.

Tıp Doktoru, Öğretim Üyesi Prof. Dr. unvanı bulunan Aytuğ Atıcı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamlayarak aynı fakültede doçentlik unvanına erişti.

Mersin Üniversitesinde Dekan Yardımcılığı, Başhekimlik, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu müdürlükleri, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüten Aytuğ Atıcı, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu üyelikleri ile 2 dönem Mersin Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüttü.

24. Dönemde Mersin Milletvekili seçilen Aytuğ Atıcı, Dışişleri; Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler komisyonlarında görev yaptı. Bunların dışında Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu, Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği yapan Aytuğ Atıcı, Nükleer Silahsızlanma İçin Parlamenterler Birliği (PNND) ve Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar (IPPNW) Konsey üyeliği görevlerinde bulundu.

Orta seviyede Arapça ve çok iyi seviyede İngilizce bilen Aytuğ Atıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLHAN CİHANER KİMDİR?

23 Şubat 1968 yılında Kars'ta doğan İlhan Cihaner’in babasının adı İsmail Hakkı, annesinin adı ise Zeynep'tir.

Cumhuriyet Savcısı; Hukukçu olan İlhan Cihaner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yapan İlhan Cihaner, İdil, Reyhanlı, ve Çamlıdere’de Cumhuriyet Savcılığı; Alaşehir, Vezirköprü ve Erzincan’da da Cumhuriyet Başsavcısı; ayrıca Adana Cumhuriyet Savcısı olarak çalıştı. 2012, 2014 ve 2016 yıllarında gerçekleştirilen CHP kurultaylarında Parti Meclisi Üyeliğine seçilen İlhan Cihaner, 24. Dönemde Denizli Milletvekili oldu.

İlhan Cihaner, evli ve 1 çocuk babasıdır.

TOLGA YARMAN KİMDİR?

1963 yılında Galatasaray Lisesi’ni bitiren Prof. Dr. Tolga Yarman, üniversite öğrenimini Fransa’da gördü; Institut National des Sciences Appliquées de Lyon Mühendislik Okulu’ndan, 1967 yılında mezun oldu. “Doktora çalışmasını” Amerika Birleşik Devletleri’nde yapan Tolga Yarman, Massachusetts Institute of Technology’den, 1972 yılında “Bilim Doktoru” unvanını aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ), 1982 yılında Profesör olan Tolga Yarman, İTÜ, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Anadolu Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, California Institute of Technology, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Ünivertsitesi, Brüksel Özgür Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Tolga Yarman, hâlen Türkiye Cumhuriyeti Okan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Anadolu Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma Enstitüsü (BİLTES) (Eskişehir, 1987), Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) (Ankara, 1983), Tarih Vakfı (İstanbul, 1991), Türkiye Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Vakfı (TÜSES) (İstanbul, 1988), Bilim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (BESAM) (İstanbul, 1998) ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) (İstanbul, 1994) kurucu üyesi olan Tolga Yarman, 2009 - 2011 yılları arasında TÜMÖD İstanbul Kolu Başkanı olarak görev yaptı.

1983 yılında SODEP MKYK Üyesi olarak çalışan Tolga Yarman, 1989-1991 yıllarında, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul İl Yöneticisi olarak göreve seçildi. Aynı anda, SHP İstanbul İl Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı olarak pek çok etkinlikte öncülük yapan Tolga Yarman, bu zamanlarda “Çağdaş Toplumcu Demokrat Düşünceyi” başlattı. Bu kapsamda, Türkiye’deki siyasal oluşumlara, özellikle de, CHP ve SHP içerisindeki, genelde Türkiye’deki siyasal hareketlere ve bölünmüşlüğe dönük, birçok makale yapan Tolga Yarman, çeşitli araştırmalar geliştirerek, siyasalar önerilerde bulundu. Tolga Yarman, 1992 yılında “CHP Açılırken Solda İnsan Hareketleri” başlıklı bir kitap da yazdı.

“Doğabilim” birikimleri uzantısında, bir açıdan, “toplumcu demokrasi” kuramı ve “toplumcu bir ahlak öğretisi” olarak hazırladığı, “Un Système de Croyance Cosmique” başlıklı kitabı, Belçika’da 1997 yılında basılan Tolga Yarman, 2006 yılı itibarıyla, 4 sene boyunca her hafta, konuklarıyla beraber, “Enerji Savaşları” ismini verdiği, Bölgemiz ve Türkiye üzerinde gelişen siyasi ve askerî girdapları, teknik girdiler itibarıyla, derinlemesine tahlil eden ve çıkış yolları arayan, bir televizyon programı yaptı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN