Cihet Hazırlama Listesine Eklendi ne demek? PTT Kargo anlamını açıkladı

Cihet Hazırlama Listesine Eklendi ne demek? PTT Kargo anlamını açıkladı

PTT Kargo sayfasında PTT Kargo Takip bölümünde barkod numarası girilerek açılan sayfada birçoğumuzun karşılaştığı, ‘‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’nin anlamı kurum tarafından yapılan bildirimle açıklandı.

Hemen hemen herkes kargo gönderir ya da kargo alır. Özellikle PTT Kargo’dan kargo bekliyor ya da göndermişseniz, PTT Kargo Takip bölümüne barkod numaranızı yazdığınızda, ‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’ ifadesini görürsünüz. ‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’ notunu gördüğünüz an, kargocunuzu 1-2 gün sonraki iş gününde beklemeniz gerekir.

CİHET HAZIRLAMA LİSTESİNE EKLENDİ NE DEMEK?

PTT Kargo ile işi olan ve elinde bir barkod numarası bulunan vatandaşlar, https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ internet adresi üzerinden ‘PTT Kargo Takip’ bölümünden kargosunun durumun sorgulamak için sayfayı açtığında, ‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’ ifadesi ile karşılaşıyor.

cihet-hazirlama-listesine-eklendi-ne-demek-ptt-kargo-anlamini-acikladi.jpg

‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’nin anlamı, kargonun; teslimini yapacak dağıtıcının bir sonraki günkü kargo teslim programına eklendiğini ifade etmektedir. Yani kargonuz sıraya girmiş, kargocunuzun bir sonraki günkü programına dâhil edildiği anlamını taşıyor. Diğer bir değişle ‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’ ifadesini görüyorsanız, 1-2 gün sonraki iş günlerinden birinde kargonuzu teslim alacaksınız…

Listeye eklenen kargolar aynı gün içerisinde dağıtıma çıkarılmıyor. Yalnızca sonraki gün programına alınıyor.

cihet-hazirlama-listesine-eklendi-ne-demek-ptt-kargo-anlamini-acikladiii.jpg

Genel olarak ‘Cihet Hazırlama Listesine Eklendi’ ifadesi yukarıda belirttiğimiz gibi bir sonraki iş gününde kargonuzun dağıtıma çıkarıldığını belirtirken, ‘Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:xxxx' ifadesi de kargo teslim edilmek üzere dağıtıma çıkmış anlamını taşıyor.


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN