Çin tam gaz üretime devam ediyor: 600 milyon doz aşı piyasaya sunulacak

Çin tam gaz üretime devam ediyor: 600 milyon doz aşı piyasaya sunulacak

Çinli aşı geliştirme uzmanı Vang Cüncı bu yıl 600 milyon doz koronavirüs aşısını piyasaya sunacaklarını söyledi. Cüncı ayrıca 2 hafta içinde önemli bir duyuru yapacaklarını da kaydetti.

Çinli yetkililer bu yıl içinde 600 milyon doz koronavirüs aşısını piyasaya sunacaklarını açıkladı.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Çin Mühendislik Akademisi uzmanlarından olan ve ülkedeki aşı geliştirme çalışmalarında görev yapan Vang Cüncı, ülkenin Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde aşı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İKİ HAFTA İÇİNDE ÖNEMLİ BİR DUYURU OLACAK

Vang, "Kovid-19 aşılarının geliştirilmesi açısından gelecek bir-iki hafta içinde önemli bir duyuru olacak. Konu şu an nihai aşamada" ifadesini kullandı.

Virüsün zayıf bir versiyonunun kişiye enjekte edilerek kişinin bağışıklık sisteminin harekete geçirilmesini sağlayan inaktif aşıya işaret eden Vang, "Planlandığı gibi bu yıl 600 milyon doz inaktif aşı piyasaya sunulmaya hazır olacak" diye konuştu.

Çin'de inaktif aşıların iki türü Çin Ulusal Bioteknoloji Grubu tarafından geliştirildi.

Sinovac Biotech tarafından geliştirilen üçüncü inaktif aşı da Güney Amerika, Orta Doğu ve bazı Asya ülkelerinde 3'ncü aşama klinik deneme sürecinde bulunuyor.

HEM PAHALI HEM 'ÇİN MALI'

Salgınla savaşta Türkiye’nin 50 milyon dozluk Çin aşısı siparişi güvenilirlik tartışmalarını hararetlendirdi. İki büyük aşı üretici şirketinden birine iki yıl önce ‘düşük standart’ cezası kesilen Çin’in geliştirdiği ‘CoronaVac’ın sonuçlarına ilişkin net veri ortaya konmadı.

Testlerin Körfez ülkeleri, Endonezya, Kuzey Kore gibi ülkelerde yapılması ve ekim ayında bir kişinin ölümü nedeniyle deneylerin askıya alınması da soru işaretlerini artırdı. 

screenshot-1.jpg

UĞUR HOCANIN AŞISI İÇİN ANLAŞMA YAPILSIN

Prof Dr. Mehmet Ceyhan “Çalışmalar tam sonuçlanmadı. Etkinliğiyle ilgili fazla veri yok” dedi. Çin aşısı dışındaki seçeneklerin eczanede satışının ise muhafaza şartları nedeniyle mümkün olmadığını belirtti.

Fiyatı yüksek Çin aşısına alternatif oluşturulması gerektiği belirtildi. ‘Türk doktor başarısı’ diye alkışlanan Türkiye’de de denemeleri yapılan yüksek başarılı BionTech aşısıyla ilgili anlaşma yapılmaması eleştiri konusu oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN