Coronavirüs son dakika haberleri: Coronavirüs Türkiye'de var mı? Aşısı bulundu

Coronavirüs son dakika haberleri: Coronavirüs Türkiye'de var mı? Aşısı bulundu

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve şu ana kadar 2 bin 600’e yakın insanın hayatını kaybetmesine neden olan coronavirüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İran ve Irak’ta görülmesinin ardından, ‘Coronavirüs Türkiye’de var mı?’ sorusu akıllara geliyor…

Coronavirüsü son dakika haberi: Çin, aşısını bulduğunu iddia etti. Evet, bu açıklama 24 Şubat 2020 itibarıyla paylaşıldı. On binlerce insana bulaşan, binlercesini öldüren virüs Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Uzak Doğu’nun başına bela oldu. Peki Türkiye’de coronavirüs var mı? İşte son gelişmeler…

CORONAVİRÜS TÜRKİYE’DE VAR MI?

Yeni Tip Corona Virüs, Türkiye’nin sınır komşuları İran ve Irak’ta görülürken, bu ülkelerde corona virüsten dolayı ölümler de gerçekleşti. Yetkililer, corona virüsün Türkiye’de olmadığını söylüyor.

CORONA VİRÜSTE SON DURUM

İsrail, Lübnan gibi Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde de görülen corona virüsü, Arabistan yarım adasına kadar ulaştı. Ülkede iki corona virüs vakasının bulunduğunu rapor eden Umman da İran’a uçuşları tamamen durdurdu. Birleşik Arap Emirlikleri de vatandaşlarına Tayland ve İran'a seyahat etmemesini ve bunların da engellediğini açıkladı.

Irak'ta corona virüsü vakasına rastlanmasının arkasından ülkenin Irak ile kara ve deniz sınırlarının kapatıldığını açıklayan Balıkçılar Kuveyt Havalimanı’nda Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sami el-Hamed, uçak seferlerinin de ileri bir tarihe dek askıya alındığını belirterek, kararın dünyada hızla yayılan corona virüsünün ülkesine girmesini önlemek için alınan bir tedbir olduğunu kaydetti.

Iğdır’ın Aralık ilçesinde bulunan Dilucu Sınır Kapısı’nda geçişler başlarken, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’nden gelen çoğunluğunu tırların oluşturduğu araçlar, görevlilerce dezenfekte edildi. İlaçlama işlemi tamamlanan araçlar, Türkiye tarafına geçti.

ÇİN AŞISINI BULDU
Corona virüsü için aşının bulunduğunu fakat piyasaya çıkması için son testlerinin yapılmasının beklendiğini ifade eden Çin'in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, Çin’deki bilim insanlarının bulduğu ilacın etkisini kanıtladığını öne sürerek, testlerin başarılı şekilde devam ettiğini vurguladı.

ŞUBAT SONUNA KADAR ÇİN’DEKİ TÜM KENTLERDE HAYAT NORMALE DÖNECEK

İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa zamanda bitirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Hanhui, Şubat sonuna dek Çin'deki tüm kentlerde hayatın normale döneceğini iddia ederek, virüsün yayılma merkezinde de hayatın Mart sonuna dek düzelmesinin planlandığını aktardı. Dünya Sağlık Örgütü'yle koordineli olarak çalıştıklarını belirten Hangui, ekibin içerisinde 2 Rus bilim insanının da bulunduğu bilgisini paylaşarak, Rusya'ya ve halkına destekleri için teşekkür etti.

2 BİN 600’E YAKIN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan şehrinde ortaya çıkan corona virüsü sebebiyle şu ana dek 2 bin 600’e yakın insan yaşamını yitirdi. Virüs, en son Türkiye’nin sınır komşuları Irak ve İran’da görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN