Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bilim merkezinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Bilim merkezinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin detayları belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yaklaşık 75 bin metrekarelik proje, onay için İstanbul 2 Nolu Koruma Kurulu’nda bekliyor. Toplam 12 blok halinde inşa edilecek projede çocuklar için deney istasyonları, dev sinema, kütüphane, dene-yap teknoloji atölyeleri, deneyim merkezi, eğitim atölyeleri, 4 büyük sergi salonu, sergi üretim ve bakım atölyeleri ile inovasyon merkezi de var. Haliç Tersanesi Bilim Merkezi’ni yılda 2 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı planladı. Haliç Tersanesi’nin tarihi dokusunun korunduğu proje iki bölümde tamamlanacak.

Toplam 75 bin metrekarelik alanı kapsayacak projede, 12 blok bulunacak. A Blok’ta giriş holü ve müze mağazası, B Blok’ta 2-7 yaş ve 5-12 yaş deney istasyonları, C Blok’ta sinema salonu, D Blok’ta Kuluçka ve Hızlandırma Merkezi ile Dene-Yap Teknoloji Atölyesi, E Blok’ta dijital kütüphane, F Blok’ta restoran ve kafeterya, G Blok’ta Deneyim Merkezi, H Blok’ta eğitim atölyeleri, I Blok’ta Barbaros ve Sinan sergi salonları, J Blok’ta Fatih ve İbni Sina sergi salonları, K Blok’ta sergi üretim ve bakım atölyesi, L Blok’ta ise inovasyon merkezi yer alacak. 

Beyoğlu, Bedrettin Mahallesi, 916 Ada, 1 Parsel’de yer alan projenin faz 1 uygulama proje çalışmaları tamamlandı. Proje onay için İstanbul 2. Numaralı Koruma Kurulu’na gönderildi. Proje onayının ardından Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başlayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN