Cumhuriyet’in ilk barajı 26 yıl sonra park olarak döndü

Cumhuriyet’in ilk barajı 26 yıl sonra park olarak döndü

Başkent’te 1994’ten bu yana atıl durumda bulunan Çubuk 1 Barajı, 10 bin vatandaşın aynı anda yararlanabileceği rekreasyon alanına dönüştürüldü.

YUSUF ZİYA CÖMERT / ANKARA 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün açılışını yapacağı Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nı medya temsilcilerine tanıttı.

Yenilenen alanda gazetecilerle yürüyüş yapan ve soruları yanıtlayan Yavaş “Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede burayı tekrar rekreasyon alanı yaptığımızı söylemiştik. Burası unutulmuş bir noktaydı. Hem Cumhuriyet’in ilk barajı olması hem de Atatürk döneminde onun emriyle yapılmış olması açısından önem taşıyor. Bunun halkımız tarafından anlaşılmasını istedik” dedi.

Atatürk’ün de sık sık geldiği barajın uzun süredir bakımsız kaldığına dikkat çeken Yavaş, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Yavaş, bölgede Bayrak Tepesi, Seyir Tepe, Kitabeli Kapı, doğa yürüyüş yolu, bisiklet yolu, piknik alanı ve spor sahası gibi alanlar olduğunu bildirdi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN