Danimarka'da ‘vizon’ krizi! Tarım Bakanı istifa etti

Danimarka'da ‘vizon’ krizi! Tarım Bakanı istifa etti

Danimarka'da çiftliklerde beslenen vizonların koronavirüs endişesiyle itlaf edilmesine gelen tepkiler sonrası Tarım Bakanı Mogens Jensen görevini bıraktı.

Kasım ayı başında koronavirüsün (corona virüs) vizonlarda mutasyona uğradığı gerekçesiyle vizon çiftliklerinde bulunan yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesine karar verildi. 

TARIM BAKANI İSTİFA ETTİ 

Hayvanlar itlaf edilmeye başlanırken, riskli olmayan bölgelerde bu işlemin yapılmasının yasal bir dayanağının olmadığı savuldu. Bahsi geçen durum hükümet tarafından da kabul edildi. Ülkedeki vizon krizi sonrası Tarım Bakanı Mogens Jensen görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

viz.jpg

BAŞBAKAN DA İSTİFA ETSİN 

Liberal Parti'den Jakob Elleman-Jensen, “Başbakan Mette Frederiksen'in de aynısını yapmasını istiyorum. Başbakanın bir hata yaptığında bunun onun sorumluluğu olduğunu kabul etmesini istiyorum” diyerek vizonların itlafından Başbakan’ı da sorumlu tuttu. 

VİZON İTLAFINI BAŞBAKAN AÇIKLAMIŞTI 

Danimarka Başbakanı Frederiksen, koronavirüsün çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda mutasyona uğradığını ve insanlara bulaştığını söyledi.

Mutasyona uğrayan virüse karşı antikor tedavisinin gücünün düştüğünü ve hafif etki ettiğini kaydeden Frederiksen, "Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dahil. Bu zorunlu bir karar" dedi. Bu açıklama tüm dünyadaki hayvanseverlerin tepkisini çekti. 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN