Danimarka'dan yeni 'sınır açma' kararı

Danimarka'dan yeni 'sınır açma' kararı

Danimarka, iki doz aşı koronavirüs aşısı olmuş kişilere sınırlarını açıyor. 21 Nisan itibariyle uygulamaya koyulacak karara göre AB üyeleri ve Schengen Bölgesi ülkelerinden gelenlere karantina uygulanmayacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada etkisi sürdürmeye devam ederken bir yandan da birçok ülkede Kovid-19'a karşı aşılama çalışmaları da sürüyor. Salgının hızını kesmek amacıyla ülkeler farklı farklı kısıtlama kararları alıyor sınırlarını kapatıyor.

Bu kapsamda Avrupa Birliği (AB)üyesi Danimarka'dan iki doz aşı olmuş kişilere sınırlarını açma kararı geldi. Danimarka Parlamento'sunda dün kabul edilen karara göre sınırlar 21 Nisan'da aşamalı olarak açılmaya başlanacak. Ancak karar sadece AB üyeleri ve  Schengen Bölgesi ülkeleriyle sınırlı.

Karara göre bu bölgelerden gelenlere, turistler de dahil olmak üzere aşının iki dozunu oldukları takdirde karantina zorunluluğu uygulanmayacak. Ayrıca bu kişilerden negatif koronavirüs test sonucu da talep edilmeyecek.

Dışişleri Bakanlığı, kararda belirtilen ülkelerde koronavirüs aşısı olan herkesin mayıstan itibaren Danimarka'ya girebileceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN