Danıştay'dan 'andımız' kararı: Okullarda okutulmayacak

Danıştay'dan 'andımız' kararı: Okullarda okutulmayacak

2013 yılında kaldırılan 'Öğrenci Andı'nın okullarda yeniden okutulmasına yönelik başvuruda Danıştay, son kararını verdi. 4'e karşı 11 oyla verilen karara göre, 'Öğrenci Andı' okullarda okutulmayacak.

Danıştay, Türk Eğitim-Sen'in okullarda 'Öğrenci Andı'nın geri getirilmesi yönündeki başvurusu ile ilgili son kararı verdi.

Danıştay'ın kararına göre, 'Öğrenci Andı' okullarda okutulmayacak.

NE OLMUŞTU?

Türk Eğitim-Sen, 2013 yılında Öğrenci Andı'nın kaldırılması ile ilgili düzenlemenin iptali için Danıştay'a dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi de 2018 yılında Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü oyçokluğu ile iptal etmişti.

Ancak Danıştay’ın 'And okutulsun' kararı, uygulanmadığı gerekçesiyle sendikalar tarafından MEB yetkilileri hakkında açıklamalar yapılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştu.

MEB de Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andı kararını, bir üst Kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda temyiz etmiş ve yürütmeyi durdurma istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN