Darbeci Sisi'den Yahudilere dönün çağrısı

Darbeci Sisi'den Yahudilere dönün çağrısı

Mısır'da askeri yargının verdiği hukuk dışı idam kararlarının infaz edilmesi bütün dünyada tepki toplarken, kanlı bir darbe ile yönetimi ele geçiren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yahudi topluluğunu yeniden Mısır'a dönmeye çağırdı. Çağrının Trump'ın isteği ile gerçekleştiği belirtiliyor.

İsrail'de yayımlanan Jerussalem Post gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz günlerde Mısır'ın başkenti Kahire'de ABD Kongresi heyetiyle yapılan toplantıda, Yahudilerin Mısır'a dönmesi kararlaştırıldı.

Sisi'nin Yahudileri, tekrar ülkesine davet etmesini ABD Başkanı Trump'ın isteği ile aldığı öğrenildi. Sisi’nin Yahudi toplumunun Mısır'a geri dönmesinin önemini vurguladığı ve sinagogların inşası da dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları sağlama sözü verdiği kaydedildi.

Kahire'deki dünyanın en eski Yahudi Mezarlığı olduğuna inanılan mezarlığı temizleme sözü veren Sisi ayrıca, ülkesindeki bütün Yahudi mirası alanlarını restore etmeye yönelik bir milyon dolarlık bir projeyi de hayata geçireceklerini ilan etti.

Sisi'nin toplantıda yaptığı konuşmada, Amerikan Yahudi toplumunun ABD ile Mısır arasındaki ilişkileri güçlenmesinde büyük önemi olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN