‘Darbenin hazırlığı Akıncı’da yapıldı’

‘Darbenin hazırlığı Akıncı’da yapıldı’

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki darbecilerin yargılandığı davanın duruşmasına yarbay Emin Güven’in itirafı damga vurdu. FETÖ’cü olduğunu açıklayan Güven, 15 Temmuz hazırlığının Akıncı Üssü’nde yapıldığını anlattı. Güven, Genelkurmay Başkanı Akar’ı derdest eden Albay Fırat Alakuş’un Muhafız Alayı’nda Marmaris’teki suikastı da palanladığını söyledi.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı ile eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış’ın da yer aldığı 534 kişinin yargılandığı davayanın dünkü duruşmasına eski Yarbay Emin Güven’in itirafları damga vurdu. Albay Ali Yazıcı ile darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düzenlenen suikast girişimi için Çiğli’ye giden eski yarbay Emin Güven savunmasına FETÖ’cü olduğunu söyleyerek başladı. İzinli olmasına rağmen paraşüt eğitimi için 11 Temmuz’da göreve çağırıldığını söyleyen Güven, Genelkurmay darbe davasının sanıklarından eski albay Fırat Alakuş ile 13 Temmuz’da bir görüşme yaptıklarını anlattı. Alakuş’un kendisine Akıncı merkezli bir operasyon planlandığını söylediğini dile getiren Güven, şunları söyledi: “Alakuş bana, MİT içerisinde birilerinin cemaatin üst düzey birini kaçırdığını, operasyonun da bunun için planlandığını söyledi. Elindeki listede de operasyona katılacak olan binbaşı Şükrü Seğmen ve başka subayların isimleri vardı. Operasyonun Akıncı’da planlandığını söyledi, ardından yanından ayrıldım.” Aynı günün akşamı Cevizlidere’de bir yerde Alakuş ve Hami isimli FETÖ üyesinin de bulunduğu bir toplantı yapıldığını söyleyen Güven, Alakuş’un sabahki görüşmede söylediklerini tekrarladığını açıkladı.

Güven, 15 Temmuz gecesi Alakuş’un kendisini Muhafız Alayı’na bıraktığını söyledi. Güven alayda Alakuş’un eski alay komutanı Muhsin Kutsi Barış’ın da içinde olduğu bir grupla görüşme yaptığını bilterek Başyaver Ali Yazıcı ile Çiğli’ye gidişlerini anlattı: Görüşmenin yapıldığı masada Marmaris haritası vardı. Bana açıklayamayacağım şeyler var ‘Sen Ali Yazıcı ile gideceksin’ dedi. Yazıcı bana Antalya’da bir maç var oraya oradan da Marmaris’a gideceğini söyledi. Afyon’u geçtikten sonra Yazıcı, gelen telefonda ‘Ne yapayım bilmiyorum. Bana Çiğli’ye git denildi’ dedi. Çok endişeliydi. ‘Komutanım ne Çiğli’si’ dedim. ‘Sen fazla konuşma, devam et’ dedi.” Güven diğer gün Bodrum’a gittiğini ve 18 Temmuz’da da Ankara’ya dönüp işa başladığını anlattı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN