Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin AYM çıkışına tepki

Bahçeli’nin ‘AYM kapatılsın’ çıkışına “Demokrasiyi, adaleti yok etme çabasıdır bu” sözleriyle tepki gösteren Davutoğlu, “Hiç kimsenin karamsarlığa kapılmamasını istiyoruz. Şartlar zor, ekonomik kaynaklar tarumar edilmiş. Özgürlükler ayaklar altına alınmış. Anayasa Mahkemesi'nin varlığına bile tahammül edilemez hale gelmiş. Bu şartlarda dahi vazifemiz bu aziz vatanı müdafaa etmektir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kütahya 1. Olağan İl Kongresinde konuştu. 

Esnafın ‘kan ağladığını’ ifade eden Davutoğlu, “Çiftçimiz bahar gelmiş ama baharı hissedemiyor. Mazot ve gübre fiyatlarını karşılayacak bir hasat yapamayacağını biliyor. İşçilerimiz işsizlikten kıvranıyor, elde ettikleri gelirle eve ekmek götürmeleri mümkün değil” dedi.  

Davutoğlu, iktidarın tedbir kararlarını eleştirerek, “Türkiye'de bunlar yaşanırken Ankara'da halkla bağlarını koparmış bir grup halkla alay edercesine esnafa dükkanını kapat diyor. Ramazan yasaklamalarının hiçbir tutarlılığı yoktur” ifadelerini kullandı.  

“BİR GECEDE KAYBEDİLEN PARA İLE 1,5 MİLYAR KİŞİ AŞILANABİLİRDİ” 

“Böylesine tutarsızlıkların olduğu bir yerde AK Parti'nin kongre sloganı olan ‘güven’i sağlamak mümkün mü?” diye soran Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi:  

Bir gece yarısı Merkez Bankası başkanını değiştirdiler. Cumhurbaşkanı "Bu yeni kadroyla bütün problemleri aşacağız" diye tanıttığı başkanı değiştirdi. 20 ayda 4 başkan değişmişse orada ne güven, istikrar kalmıştır ne de milletin ihtiyaçlarını karşılayacak iktidar. 

Türkiye'ye bir gecede kaybettirdikleri para ile 1.5 milyar insan aşılanabilirdi. 

Millet açlık sınırında yaşarken AK Parti çalışanı bir genç lüks arabalara binip lüks bir hayat sürebiliyorsa orada bir dakika durun deriz: Bunu nasıl elde etti? 

Gördük ki gençler emekleriyle yaşamayı, helal lokma ile geçinmeyi unutup kolay yoldan AK Parti'ye girerek büyük servetler, makamlar peşinde koşmaya başladılar onu engellemek için kapsamlı bir siyasi ahlak reformu şart dedik. 

BAHÇELİ’NİN AYM ÇIKIŞINA TEPKİ: DEMOKRASİYİ YOK ETME ÇABASI 

Sayın Bahçeli "Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması ertelenemez" demiş. Şimdi de Anayasa Mahkemesi'nin kapatılmasını istiyor. Demokrasiyi, adaleti yok etme çabasıdır bu. 

28 Şubat'çı ortaklarıyla birlikte, Milliyetçiliği istismar eden ama Uygur Türklerine yapılan zulme sessiz kalan Bahçeli ile birlikte Sayın Erdoğan'a da sesleniyoruz: Ne yaparsanız yapın bu ülkeye örtülü bir 28 Şubat'ı bir daha getiremeyeceksiniz! 

“AYM’NİN VARLIĞNA BİLE TAHAMMÜL EDEMEZ HALE GELDİLER” 

Ne yaparsanız yapın yolsuzluklarla beslenen bu sistemi yaşatamayacaksınız. Biz buradayız, Anadolu'nun bağrındayız ve bu bağırdan sesleniyoruz: Kurduğunuz sistemik otoriter yolsuzluk düzenini yerle bir etmeye geliyoruz. 

Hiç kimsenin karamsarlığa kapılmamasını istiyoruz. Şartlar zor, ekonomik kaynaklar tarumar edilmiş. Özgürlükler ayaklar altına alınmış. Anayasa Mahkemesi'nin varlığına bile tahammül edilemez hale gelmiş. Bu şartlarda dahi vazifemiz bu aziz vatanı müdafaa etmektir. 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AYM'nin HDP iddianamesini Yargıtay'a iade etmesine sözlerle tepki göstererek, “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” demişti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN