Davutoğlu'ndan iktidara 'tam kapanma' çağrısı

Son dakika haberi... Nizip'te konuşan Gelecek Partisi Davutoğlu, Türkiye'de 60 bine dayanan vakaları hatırlatarak iktidarın salgın politikasını eleştirdi ve 'Artık tam kapanma zaruridir' çağrısında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Nizip İlçe Teşkilatı'nda konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu'nun gündeminde önlenemeyen vaka artışları ve iktidarın salgın politikası vardı.

İktidarın salgınla ilgili gelişmeleri hiçbir zaman şeffaf bir şekilde paylaşmadığını iddia eden Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nu da eleştirerek iktidara 'tam kapanma' çağrısında bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yola çıktığımızda ülkemiz her yere karabasan gibi çökmüş bir baskı altındaydı. Çok zor şartlarda örgütlendik. Çok zor şartlarda baskı ortamını aşarak ülkeye korku ikliminin ortadan kalktığı yeni bir iklim sunmaya çalıştık. 

İLÇE MERKEZİNE SALDIRI

Genel Başkan Yardımcılarımız saldırıya uğradı. Az önce bir ilçe merkezimizin de saldırıya uğradığı haberi geldi. Asla provokasyona gelmeyeceğiz. Biz nezaketi şiar edinmek üzere yola çıktık, biz şiddete karşı muhabbeti ortaya koymak için yola çıktık.

'HİÇBİR ZAMAN ŞEFFAF ŞEKİLDE PAYLAŞMADILAR'

Sayın Cumhurbaşkanının ifadelerine bakın. Dün toplanması gereken Bilim Kurulu toplantısını erteledi. Türkiye bütün olumsuzluklarda birinci sırada yer alıyor. Vakalar 55 bine dayanınca bir cevap verme telaşına girdiler. 3 hafta önce vakalar 15 bindeyken sesleri çıkmıyordu. O kongreler lebalep yapıldığı için salgın hızla yayıldı. Bu iktidar salgınla ilgili gelişmeleri halkla hiçbir zaman şeffaf şekilde paylaşmadı.

'TAM KAPANMA ARTIK ZARURİDİR'

Bilim Kurulu toplantısının ertelenmesinin maksadı açıktır. Muhtemel ki ramazanın ilk haftasında mutlak kapanma kararı alınabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'na da buradan sesleniyorum; Kapanma kararı zaruridir artık.

Buradan Bilim Kurulu'na bir bilim adamı olarak sesleniyorum: Eğer sözleriniz dinlenmiyorsa orada durmayı reddedin.

Eğer tam kapanma gelirse esnafın kira, su, doğal gaz, elektrik faturalarının; çiftçinin gübre, yem, mazot masraflarını karşıladığını söylemeleri lazım. Sakın kaynak yok demeyin. İstediğiniz şeye kaynak buluyorsunuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN