Davutoğlu'ndan siyasi parti liderlerine AYM çağrısı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli’nin ‘AYM kapatılsın’ çıkışının ardından sosyal medya hesabı üzerinden, siyasi parti liderlerine ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “HDP’nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır” sözlerine tepki gösterdi.

Muhalefet liderlerine çağrıda bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişte Türkiye’nin büyük bir itibar krizi yaşadığını ve son olarak Merkez Bankası’nın da ekonominin ana kurumu olarak ciddi bir yıpranma sürecine girdiğini hatırlattı. 

Davutoğlu, şunları söyledi:  

Demokrasinin en temel kurumu olan AYM’ye dönük olarak kullanılan bu ifadeler haklı olarak hem milletimizi kaygılandırmış, hem hepimize şu soruyu sorma ihtiyacı hissettirmiştir: Nereye gidiyoruz? 

Demokrasinin ana kurumlarından olan AYM’nin, beğenmediği bir kararı nedeniyle kapanması gerektiğini ilan etmek demokrasiye vurulabilecek en büyük darbedir.  

Bütün siyasi parti liderlerine çağrım; bir an önce ortak bir tavır sergilemeleri, bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrım ise demokratik hukuk kurumlarına sahip çıkmalarıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN