Davutoğlu'ndan yeni atamalara tepki: Bu bir bakan meselesi değil; zihniyet meselesidir

Davutoğlu'ndan yeni atamalara tepki: Bu bir bakan meselesi değil; zihniyet meselesidir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Pekcan'ın görevden alınmasına ilişkin “Biz istifaya davet ettik, siz görevden aldınız ama yetmez! Bu bir bakan meselesi değil; zihniyet meselesidir” dedi. Derya Yanık'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atanmasını da eleştiren Davutoğlu, “FETÖ güzellemeleri yapanlar bakan olurken, binlerce insanımızın mağdur edilmesi hangi vicdana sığar?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atadığı Derya Yanık'ın geçmişte FETÖ ve MHP lideri Bahçeli ile ilgili attığı tweetler ve Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'ın bakanlığa dezenfektan satışını doğrulaması sosyal medyada gündem oldu. 

Daha önce Pekcan'ı istifaya davet eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni atamaları Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi. 

"BU BİR BAKAN MESELESİ DEĞİL, ZİHNİYET MESELESİDİR"

İlk paylaşımında "Biz istifaya davet ettik, siz görevden aldınız ama yetmez!" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Bu bir bakan meselesi değil; zihniyet meselesidir. Benzer durumda birçok bakan ve siyasetçi olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Kurduğunuz otoriter yolsuzluk düzenini yıkacak olan Gelecek Partisi ve savunduğu Temiz Siyasettir" dedi. 

 

 

"FETÖ GÜZELLEMESİ YAPANLAR BAKAN OLURKEN, BERAAT KARARI ALANLAR MAĞDUR EDİLİYOR"

İkinci paylaşımında Derya Yanık'ın eski mesajlarına yer veren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"17/25 yaşanırken FETÖ güzellemeleri yapanlar bakan olurken, hiçbir suça karışmamış, haklarında beraat kararı verilen binlerce insanımızın mağdur edilmesi hangi vicdana sığar?" 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN