Demir takviyesini sahurda D vitaminini iftarda alın

Demir takviyesini sahurda D vitaminini iftarda alın

Diyetisyen Nur Şahin, Ramazan ayı ile ilgili beslenme önerilerini sıraladı: Demir takviyesini sahurda D vitaminini iftarda alın

Bugün takviye vitaminlerin Ramazan’da hangi saatlerde alınacağını anlatacağız. Anemisi olanlar sahura kalktıklarında demir -aç alınması gereken bir mineraldir- alabilir.

Malatlar enerji artırıcı veya enerji artışı yapabildiği için sahura kalkınca aç karna alınmalı. Multivitaminleri akşam kullandığınızda uykunuzu kaçırabilir, sahurda kullanmalısınız. Balık yağı veya kril yağı içeren balık yağlarını ise akşam iftardan sonra almalısınız. D vitamini, K2 vitamini, kurkimin, çörek otu yağı veya fosfatidilseri de iftardan sonra alınabilir.

Yemek ile uyku arasındaki ara vakitte ise çinko, selenyum, C vitamini alabilirsiniz. Yatmadan önce eklem destekleri, yumurta kabuğu zarı, magnezyum malat dışındaki magnezyumlar, kalsiyum destekleri alınabilir. Cilt, kemik, eklem, tendon bağ dokusu sağlığı için kullanılan kollajen ürünlerin de bu saatte alınması uygun. B vitaminleri ile folik asit de B12 gibi suda erirler; yani emilimi için açlık-tokluk fark etmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN