Deney tavşanı Ralph'in çarpıcı hikayesi gündem oldu

Deneylerde kullanılan tavşan Tavşan Ralph’in animasyonu sosyal medyada gündem oldu. Vahşeti dikkat çekici bir şekilde anlatan Ralph, çarpık düşünce yapısını da eleştiren bir şekilde anlatıyor.

Save Ralp kısa filmi ile dermatolojik testlerde kullanılan tavşanlar konu ediliyor. Deney tavşanlarının ele alındığı Save Ralph kısa filminde deneyler esnasında yaşanan olumsuzluklara dikkat çekiliyor. 

SAVE RALPH KISA FİLMİ KONUSU 

Ralph isimli bir tavşanın gündelik hayatının anlatıldığı kısa filmde tavşanın işe gitmesi ve bir laboratuarda denek olarak çalıştığı görülüyor. Film, güzellik için hayvanların acı çekmemesi ve ölmemeleri için önemli bir söz söyleyerek sona eriyor. 

ÇARPIK DÜŞÜNCE YAPISINI ANLATIYOR 

Kaderini kabullenen Ralph deney hayvanı oluşunu kara mizah kullanarak adeta bir meslekmiş gibi anlatıyor. Gözündeki, kulağındaki ve sırtındaki hasardan sıradan bir durummuş gibi bahsediyor. 

Animasyonda Ralph, insanın üstün varlık olduğunu ve onlar için bunu yaptığını, çektiği acıların önemli olmadığını söyleyerek hayvan deneylerinin arka planındaki çarpık düşünce yapısına ışık tutuyor. 

SAVE RALPH KISA FİLMİ SESLENDİRME KADROSU 

Deneklik yapan bir tavşanın anlattığı hikayede, tavşan Ralph karakterini, ünlü yönetmen ve oyuncu Taika Waititi seslendiriyor. Seslendirme kadrosunda ayrıca Zac Efron, Ricky Gervais, ve Olivia Munn başı çekiyor. Tricia Helfer, Pom Klementieff ve Rodrigo Santoro'nun da seslendirme kadrosunda yer aldığı kısa film, Humane Society International'ın başlattığı kampanya ile başladı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN