Deniz Hamzaoğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Akif karakteriyle Kırmızı Oda'da

Deniz Hamzaoğlu kimdir, kaç yaşında nereli? Akif karakteriyle Kırmızı Oda'da

Kırmızı Oda'nın Akif'i Deniz Hamzaoğlu, Doktor Piraye'nin danışanı olarak sevenleriyle buluştu. Peki Deniz Hamzaoğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte birçok tiyatro, dizi, film ve kısa filmde oynayan ünlü oyuncunun biyografisi…

Deniz Hamzaoğlu, Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İci: Bir Psikiyatrin Not Defterinden kitabından uyarlanan Kırmızı Oda’ya Akif karakteriyle konuk oyuncu olarak dâhil oldu. Deniz Hamzaoğlu, Zümrüdü Anka, Halka, Nefes Nefese ve Hayat Şarkısı gibi birçok projede yer aldı.

DENİZ HAMZAOĞLU KİMDİR? 
 
Kırmızı Oda’da Akif karakterini canlandıran Deniz Hamzaoğlu, 24 Kasım 1979 yılında İstanbul'da doğdu.
 
İlk ve orta öğrenimini Yalova'da tamamlayan, Hayati Hamzaoğlu ve Perihan Hamzaoğlu'nun oğlu Deniz Hamzaoğlu, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Konya Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümleri'nde eğitimlerini tamamladı.

Öğrenciliği esnasında müzik gruplarında gitar çalan Deniz Hamzaoğlu, 2002’de Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı, mezun olmasının ardından aynı üniversitede Yüksek Lisansını Rejisörlük Bölümü’nde tamamlayan Deniz Hamzaoğlu, Konya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Şehir Tiyatrosu’ nda oyuncu ve reji asistanı olarak çalıştı.
 
Antalya Şehir Tiyatrosu'ndan ayrılmasının ardından İstanbul'a yerleşen Deniz Hamzaoğlu, birçok tiyatroda oyuncu, rejisör ve sanat yönetmeni olarak çalışmalarını sürdürdü. Ulusal ve Uluslararası festivallere yönetmen ve oyuncu olarak katılan Deniz Hamzaoğlu, Adana Çukurova Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi Tiyatro Bölümlerinde ve eğitim kurumlarında diksiyon, oyunculuk, yönetmenlik dersleri ve seminerleri verdi. 

Hâlen birçok tiyatroda yönetmen ve oyuncu olarak çalışan Deniz Hamzaoğlu, televizyon ve sinemada da sevenleriyle buluşuyor.

Yay burcu olan Deniz Hamzaoğlu, 1.75 metre uzunlukta ve 90 kilodur.

KIRMIZI ODA'DA AKİF KARAKTERİYLE SEVENLERİYLE BULUŞTU

Kırmızı Oda'da Doktor Piraye’nin danışanı olarak ekranlara çıkan Deniz Hamzaoğlu'nun canlandırdığı Akif karakteri, her şeyi yanından ayırmadığı çöp poşetinde taşıyan, takıntılarının esiri olan bir kişi olarak izleyenlerle buluşuyor.

OYNADIĞI DİZİLER

Zümrüdü Anka (2020)

Halka (Adem, 2019)

Nefes Nefese (Muhittin, 2018)

Hayat Şarkısı (Kaya, 2016-2017)

Karadayı (Bülent Tiryaki, 2012-2013)

FİLMLER

Marlon (Marlon, 2017)

Cingöz Recai (Yadigar, 2017)

Aile Arasında (Kahraman Kurt, 2017)

Durak (Nizam, 2016)

KISA FİLMLER

Mahallenin Bazı Kedileri (Salih 2019)

Tiyatro Ödülleri:

Yastık Adam/ Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2017 - "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu"
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN