Devlet Bahçeli koalisyon formülünü açıkladı

Devlet Bahçeli koalisyon formülünü açıkladı

Koalisyon seçeneklerini değerlendiren Bahçeli, HDP'nin içerden ya da dışardan katılacağı hiç bir formüle destek vermeyeceklerini net bir dille ifade etti. "HDP'yi yok sayıyoruz" diyen Bahçeli, CHP'nin, MHP-HDP destekli azınlık hükümeti formülünü de boşa çıkardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası konuşulan koalisyon seçeneklerini Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya değerlendirdi. 

HDP'li bütün seçenekleri denklemden çıkaran Bahçeli'nin yol haritası, AK Parti'nin yer almadığı formüllere kapıyı kapatıyor.

Bahçeli'nin açıklamaları:

AK Parti azınlık hükümeti kurabilir

“Seçimlerde beklentimiz doğrultusunda AKP oy kaybı yaşadı, tek başına iktidar imkanı kalmadı. Böyle bir noktada neler olabileceğini düşündük. Balkon konuşmaları olsun, televizyonlarda yorum yapanlar olsun sözlerine baktığımızda, Türkiye’yi farklı noktalara çekmeye çalıştıklarını görüyoruz. Biz ne yapabiliriz? Bunlardan birincisi her ne kadar 60’tan fazla milletvekili kaybına uğrasa da Meclis’te en fazla milletvekili ile temsil edilen parti olarak AKP bir azınlık hükümeti kurabilir. Azınlık hükümeti için milletvekili sayısı önemli değil. Önemli olan, güvenoyunun 276’nın üzerinde olmasıdır. Aradaki 18-19 milletvekili sayısını bulduğu takdirde kurulabilir.

 

HDP'yi yok sayıyoruz, CHP azınlık hükümeti modeline destek vermeyiz

MHP olarak biz, etnik temelli bölücülük faaliyetiyle kurulmuş bir örgütün siyasal uzantısını her daim yok farz etmişizdir. HDP ile bir araya gelmemiz mümkün değildir. CHP, MHP, azınlık hükümeti hangisi olursa. MHP’nin HDP ile aynı amaç doğrultusunda faaliyet alanına girmesi söz konusu değildir. Kapalıyız. Çünkü HDP’yi yok farz ediyoruz. Ama diyeceksiniz ‘efendim milli iradeye saygısızlık mı?’ Hayır, bize göre değil. Millet de bugün birçok faktörlerle bunu istedi. Yani Meclis’e gelmelerini istedi. Buyursunlar gelsinler. Ne olacaksa görelim. Bunları getiren AKP’dir. O zaman ne yapacaklarsa birlikte yapsınlar. MHP’yi HDP ile aynı kabın içerisine koyup Türkiye’de bir hükümet arayışı farklı amaçlar taşıyan bir yoldur. Bu tuzağa MHP düşmez.

 

Demirtaş değil Kandil’i duymak lazım

(Demirtaş’ın ‘HDP ile yan yana gelmek şereftir’ sözü için) Demirtaş’ın aşırı derecede konuşmasının bir anlamı yok. Kandil ve İmralı’nın sesini duymak lazım. Onlar bir şeyler söylerse anlam taşır. Demirtaş yok yani. Esas PKK’nın unsurları onlar. Onlar siyasal görüntü veriyorlar. Onları fazla muhatap alıp konuşmak istemiyorum. Yok farz ettiğiniz partinin sözlerine karşılık vermek doğru bir şey değil."

Bahçeli, bütün seçenekler denendikten sonra hükümet kurulamazsa erken seçimin gündeme geleceğini söyleyerek "Seçimden korkmamak gerekir" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN