Devlet hastanesinde tepki çeken test kuyruğu

Devlet hastanesinde tepki çeken test kuyruğu

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde test yaptırmak isteyen ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların görüntüsü tepki çekti. CHP’li Bekaroğlu, görüntüler için “sıkıntı büyük” dedi.

İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir vatandaşın cep telefonu ile çektiği görüntüler koronavirüs salgınındaki son durumu gözler önüne serdi. Görüntülerde, korona testi yaptırmak isteyen vatandaşların sosyal mesafeyi hiçe sayarak metrelerce kuyruk oluşturduğu görüldü. 

“SIKINTI BÜYÜK” 

O anlara ait kareyi Twitter hesabı üzerinden paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Sıkıntı büyük… Haydi usanmadan bıkmadan maske-mesafe-hijyen(temizlik)” ifadelerini kullandı.   

 

“HASTANE HASTANE GEZİP YER ARIYORLAR” 

Koronavirüsü yenen Akademik Solunum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu da, “İstanbul'da durum çok sıkıntılı” diyerek vatandaşları uyardı. Koronalı hastaların hastane hastane dolaşıp yer aradığını ileri süren Tutluoğlu, “Özel hastanelerde bile yatış sıraları olmaya başladı. Solunum yetmezliğinde doktor, bir arkadaşımıza 24 saattir yatak ayarlanamadı. Yoğun Bakım yatağı da çok zorlanarak bulunabiliyor” dedi.   

HASTANEDEN AÇIKLAMA 

Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi Başhekimliği’nden görüntülerin ardından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Testlerin özel bir mekanda yapıldığını belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  

Bugün sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında hastanemizde COVID-19 test kuyruğu olduğuna ilişkin görüntü ve haberler yer almıştır. 

Hastanemizde COVID-19 test numuneleri Acil Servis içinde ve iyi havalanma sağlaması amacıyla dış kapıya yakın konumda bulunan özel bir mekanda alınmaktadır. 

Bu alanda günlük 4000-5000 arasında numune alınarak çalışılmakta ve ciddi bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak bugün (13.11.2020) öğle saatlerinde, hastanemizde muayene olan hastalara ilave olarak havaalanından test talebiyle gelen yaklaşık 100 kişinin de aynı anda test için başvuru yapması neticesinde geçici bir yoğunluk yaşanmış ve sıra oluşmuştur. 

Kısa sürede talebe cevap verilerek yoğunluk giderilmiş ve alınan numunelerin testleri çalışılarak sonuçları kendilerine iletilmiştir. Personelimiz, hastalarımızın ihtiyacına cevap verme konusunda özveriyle çalışmaktadır. Hastanemizde bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da kesintisiz olarak hizmet verilmeye devam edilmektedir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN