Devlet Personel Başkanlığı tarih oluyor

Devlet Personel Başkanlığı tarih oluyor

Kamu personellerinin atanması ve görev değişiklikleri faaliyetlerini yürüten ve KPSS'nin takibini yapan Devlet Personel Başkanlığı kapanıyor.

Kurulduğu günden bu yana kamu personelleri ile ilgili atama ve görev değişiklikleri gibi konularda çalışamalar yürüten Devlet Personel Başkanlığı kapatılıyor. Kapanma kararının geçtiğimiz yıl yayımlanan bir kararname ile verildiği kurumun önümüzdeki aylarda kapanma işlemi gerçekleşecek.

KARARNAME GEÇEN YIL ÇIKMIŞTI

2 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı kararnamenin 3. maddesinde konuya ilişkin “Devlet Personel Başkanlığı’na verilen görevler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle anılan başkanlık tarafından yürütülmeye devam olunur. Bu sürenin bitiminde başkanlık kapanmış sayılır. Başkanlık birimlerinin personel, taşınır ve taşınmazlar ve diğer ilgili hususlar bakımından Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına devri, Cumhurbaşkanınca belirlenen makam tarafından yürütülür” ifadeleri yer almıştı. 

Daha önce ismi Devlet Personel Dairesi olan kurum 1984 yılında Devlet Personel Dairesi Başkanlığı adını almıştı. Devlet Personel Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının kaldırılması, özelleştirilmesi veya bazı kadroların iptal edilmeleri durumunda açığa çıkan personelin diğer kamu kurumlarına atanması gibi faaliyetleri yürütüyor. 

KPSS'Yİ DE BU KURUM TAKİP EDİYOR

1999 yılında kurulan Devlet Memurları Sınavı ve 2002 yılında kurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı sistemini de Devlet Personel Başkanlığı takip ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN