DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı | 21 Temmuz DGS soru ve cevapları

DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı | 21 Temmuz DGS soru ve cevapları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Haziran'da tüm yurt genelinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. Haberimizde DGS soru ve cevap anahtarına ulaşma linkini ve DGS puan hesaplama robotunu bulabilirsiniz.

DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı bu gün ÖSYM tarafından yayımlandı.  21 Temmuz DGS soru ve cevaplarına haberimizdeki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Binlerce ön lisans mezunu öğrencinin girdiği sınav 4 yıllık lisans programlarına geçebilmek için önem taşımakta. İşte DGS soru ve cevap anahtarı ve son dakika açıklamaları...

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 21 Temmuz'da uygulanan meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri amacıyla düzenlenen DGS temel soru kitapçığı erişime açıldı.

Adaylar, sınava girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ve sonuç bilgisini gösteren belgeye ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

2018 DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN 

18-07/23/dgs-puan-hesaplama-robotu.jpg

DGS SONUÇLARI İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA 

İşte ÖSYM DGS soru cevap anahtarı açıklaması;

“21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2018-DGS) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00'dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018-DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 19. ve 56. sorular

Sözel Bölüm: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

18-07/23/dgs-sinavi.jpg

2018 DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) puan hesaplama işlemi için elbette başta sonuçların elde edilmesi gerekiyor. Çoktan seçmeli testler ile alınmış puanlar ile hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar, ön lisans başarı puanları harmanlanarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanıyor. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacak. Aşağıdaki linke tıklayarak puan hesaplamasını yapabilirsiniz. 

2018 DGS PUAN HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yıl içerisinde gerçekleştirdiği pek çok sınavdan biri DGS’nin sonuçları, 16 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Adaylar, sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN