DGS tercihleri başladı mı? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı | 2019 DGS kontenjanları

DGS tercihleri başladı mı? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı | 2019 DGS kontenjanları

DGS tercihleri başladı mı? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı. 2019 DGS kontenjanları ve tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıllık üniversite eğitimine tamamlamak isteyenler ve bölüm değiştirmek isteyenler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonucuna göre tercihlerini gerçekleştirecek. Tercihler 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

DGS tercihleri 21 Ağustos 2019 itibariyle başladı. ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayınlandı. 2019 DGS boş kontenjanları araştırılıyor. 

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2019 DGS tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlandı. DGS tercih kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2019 DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2019-DGS tercih işlemleri, 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemi, 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 23:59’da sona erecek. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacak.

DGS TERCİHLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün DGS tercihleri ile ilgili şu duyuruda bulundu:

"Değerli DGS adaylarımız, tercih sürecinizle ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere, bu hafta içerisinde kılavuzu yayımlayacağız ve süreci başlatacağız. Sizlere ve ailelerinize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

 19-08/21/dgs.jpg

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak ve adaylar puanlarının yettiği lisans programlarını tercih listesine ekleyebilecek.

Lisans programlarına geçiş yapacak olan öğrenciler, tercih listelerine mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla en fazla 30 tercih yapabilecekler. Öğrencilere sunulan 30 tercih hakkının hepsinin kullanılması zorunlu değildir.

2018 ÜNİVERSİTE LİSANS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN