Dışişleri'nden Afganistan'daki saldırı sonrası 'ateşkes' çağrısı

Dışişleri'nden Afganistan'daki saldırı sonrası 'ateşkes' çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da çoğu güvenlik görevlisi çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı. Açıklamada, "Derhal ateşkes çağrımızı tekrarlıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Afganistan'ın Gazne vilayetinde bugün meydana gelen terör saldırısında çoğu güvenlik görevlisi çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Afgan halkına ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz. Afganistan'da barış çabalarının başarısı için kapsamlı ve derhal ateşkes çağrımızı tekrarlıyoruz" denildi.  

31 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan’ın Gazne vilayetinde bir kamu güvenlik binası yakınında bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Saldırının, tamamen patlayıcılarla dolu olduğu belirtilen Humvee türü zırhlı bir araçla yapıldığı ve binada komando birliklerinin bulunduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN