Doğa Koleji'nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu hayatını kaybetti! (Ömer Saçaklıoğlu kimdir ve kaç yaşında?)

Doğa Koleji'nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu hayatını kaybetti! (Ömer Saçaklıoğlu kimdir ve kaç yaşında?)

Borçları nedeniyle öğretmenlere ve personele maaşlarını ödeyemeyerek iflasın eişiğin gelen ve ardından İTÜ Vakfı'na devredilen Doğa Koleji'nin eski sahibi Ömer Saçaklıoğlu, hayatını kaybetti. İnternette, 'Ömer Saçaklıoğlu kimdir?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Detaylar haberimizde...

'Ömer Saçaklıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?', 'Ömer Saçaklıoğlu neden öldü?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Batmanın eşiğine gelmesinden dolayı sert eleştiriler alan Doğa Koleji'nin eski sahibi iş insanı Ömer Saçaklıoğlu, yaşamını yitirdi. Bir süredir tedavi gören Saçaklıoğlu, bugün hayata gözlerini yumdu. İşte detaylar...

ÖMER SAÇAKLIOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Doğa Koleji'nin eski sahibi olan ve kurumun girdiği ekonomik krizin ardından çok tartışılan Ömer Saçaklıoğlu vefat etti. Metal Yapı Konut'un kurucusu da olan iş insanı, inşaat sektöründeki yatırımlarıyla büyüyen ardından 2016 yılında Doğa Koleji'nin satın almıştı.

Saçaklıoğlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

ÖMER SAÇAKLIOĞLU KİMDİR?

1958 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir. Şanlıurfa'da babasının tüccar ve büyük et imhalathaneleri bulunmaktadır. Daha sonra İstanbul'a gelen Saçaklıoğlu ailesi, İstanbul'da da bu işlerine devam etmiştir.

İstanbul'da Aygaz bayiliği yapmaya başlayan Saçaklıoğlu ailesi, Koç Grubu'nun en büyük Aygaz bayisinin sahibi olmuştur. Anadolu'ya likit gaz taşımacılığı yapmaya başlayan aile, buradan kazandığı parayla İstanbul'un çeşitli yerlerinden Ömer Saçaklıoğlu'na arsa almıştır.

Küçük yaşlardan itibaren ticari hayatın içerisinde yer alan Ömer Saçaklıoğlu, enerji ve tekstil sektörlerinde yer aldıktan sonra Kemerburgaz ve Göktürk'te konut üreterek inşaat sektöründe büyüdü.

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile birlikte İstanbul geliştirdiği gayrimenkul projeleriyle dikkat çeken Saçaklıoğlu, son olarak Levent'te Yeşil GYO ile birlikte İstanbul Tower 205 adlı gökdelen projesini inşa etmişti.

2016 yılında Doğa Koleji'ni satın alarak dikkatleri üzerine çeken Ömer Saçaklıoğlu, 2019 yılında okulların girdiği mali darboğazın ardından kurumun yönetimini İTÜ tarafından kurulan vakfa devretmişti.

ÖMER SAÇAKLIOĞLU KAÇ YAŞINDA?

1958 doğumlu olan iş insanı, 2020 yılı itibariyle 62 yaşındaydı.

KURBAN BAYRAMI'NDA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN