Doğanın canına okuyoruz! Yüzde 71 azaldılar

Doğanın canına okuyoruz! Yüzde 71 azaldılar

Okyanuslardaki köpek balığı ve vatoz popülasyonu son 50 yılda yüzde 71 azaldı. Bu canlıların mevcut hızda yok olmasının devam etmesi halinde 10 ila 20 yılda tamamen tükenecek.

Okyanuslardaki köpek balığı ve vatoz popülasyonu ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yayınlandı.

National Geographic'de yer alan bir makaleye göre, aşırı avlanma nedeniyle açık denizlerdeki birçok canlı çeşidi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kanada Simon Fraser Üniversitesi'nden bilim insanları Nicholas Dulvy ve Nathan Pacoureau tarafından kaleme alınan makale göre, okyanuslarda yaşayan 31 köpek balığı ve vatoz türü incelendi.

Buna göre, 1970'ten bu yana yüzde 71 azalma tespit edildi. Mevcut hızda yok olmasının devam etmesi halinde 10 ila 20 yılda tamamen tükenecek.

1970'ten beri balıkçılığın 18 kat arttığına dikkat çekilen makalede, ekolojik dengenin korunması, türlerin geri kazanımı ve sürdürülebilir bir balıkçılık için devletlerin katı düzenlemeler yapması gerektiği çağrısı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN