Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru kaç TL? Euro fiyatı nedir? 14 Ağustos güncel Döviz kurları

Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru kaç TL? Euro fiyatı nedir? 14 Ağustos güncel Döviz kurları

Dolar bugün ne kadar? Dolar kuru kaç TL? Euro fiyatı ne kadar? Döviz kurlarının haftaya yükselişle başlamasının ardından bugün dövizlerin ne kadar olduğu merak ediliyor. ABD ile yaşanan gerilimin ardından yükselişe geçen Dolar kuru bugün de hareketli seyrini sürdürüyor. Dolar, Euro, Sterlin güncel fiyatlarını ve detaylı açıklamaları karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 14 Ağustos döviz kurları.

Dolar bugün ne kadar oldu? Euro kaç lira? Sterlin fiyatı ne kadar? Döviz kurlarında sıkça sorulan bu soruların yanıtını haberimizden görebilirsiniz. Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Dolar kurundaki yükselişe tepki göstermek ve ekonomiye sahip çıkmak isteyen bir çok vatandaş dolar bozduruyor. ABD ile Türkiye arasındaki Brunson gerilimi ile başlayan döviz kurlarındaki yükseliş bugün de sürüyor. Döviz kurlarından son gelişmeleri ve güncel döviz kurlarını karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte Dolar, Euro, Sterlin fiyatlarında son durum.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM-14 AĞUSTOS

İstanbul serbest piyasada dolar 6,8080 liradan, avro 7,7750 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 6,8060 liradan alınan dolar, 6,8080 liradan satılıyor. 7,7730 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,7750 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,8710 lira, avronun satış fiyatı ise 7,8560 lira olmuştu.

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları saat 09.30 itibarıyla şöyle:

İSTANBULALIŞSATIŞ
ABD Doları6,59206,5930
Avro7,59707,5980
Sterlin8,48408,5050
ANKARA  
ABD Doları6,20006,6000
Avro7,05007,6500
Sterlin7,97608,6400

DOLAR ENDEKSİ 14 AYIN EN YÜKSEĞİNDE

ABD'de yükselişini sürdüren enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırıcı adımlara devam edeceği beklentilerini artırırken, buna bağlı olarak dolar endeksinin de 14 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu. Doların, piyasa derinliği yüksek gelişmiş ülke para birimleri sepetine karşı değerini gösteren dolar endeksi, 96,52 ile 28 Haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de son zamanlarda açıklanan makroekonomik veriler, ekonomik aktiviteye ilişkin pozitif görünümü desteklerken, enflasyondaki yükselişin devam etmesi de Fed'in faiz artırımını ve bilanço küçültme adımlarını sürdüreceği beklentilerini destekledi. Verilerin yanı sıra ticaret savaşına ilişkin açıklamalar ve siyasi gelişmeler de küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına ve faiz artırımlarına en yakın ülke konumundaki ABD'nin para birimine talebin artmasına neden oluyor.

Dolar endeksi, bu yılın nisan ayında 89 seviyelerinden başlattığı yükselişini, aralıklı da olsa yaklaşık 4 aydır devam ettirerek 96'nın üzerine çıktı. Diğer gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kazanan dolar, altın ve diğer değerli metaller karşısında da yükseliş eğilimini koruyor. Altının ons fiyatı, bugün 1.195 dolarla 10 Mart 2017'den bu yana en düşük seviyesine gerilerken, gümüşün ons fiyatı da üst üste 3'üncü ayda da düşüş eğilimini devam ettiriyor. Gümüşün ons fiyatı bugün analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 15,20'nin altına geriledi.

Analistler, dolar endeksindeki yükselişin devam etmesi durumunda ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının başka bir boyuta taşınabileceğini ve "kur savaşı"nın gündemin üst sırasına yerleşebileceğini kaydetti. Dolardaki güçlenmenin ABD'li şirketleri uluslararası ticarette rekabet anlamında zorlayacağına değinen analistler, çok geçmeden "kur savaşları"nın dünya geneline yayılabileceğini vurguladı.

"DOLARIN BUGÜNKÜ TL OLARAK KARŞILIĞI EN FAZLA 4 LİRADIR"

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak karşılığı 3.8, 3.9 liradır en fazla 4 liradır." dedi. AK Partinin 17. kuruluş yılı dolayısıyla AK Parti Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlen programda konuşan Bostancı, küresel güçlerin ülkede ekonomik olarak yaptırım ve diz çöktürme girişimlerinin açıkça görüldüğünü bildirdi. Halkın devletin ve hükümetin yanında olduğunu vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bu millet hiçbir zaman boyun eğmeyi, başkalarının tasavvufu altında yaşamayı kabul etmemiştir. Ne geçmişte kabul etti ne de gelecekle böyle bir şey söz konusu. O yüzden kendi iradesine, kendi bağımsızlığına, kendi onuruna sahip çıkma azmini ve iradesini göstereceğini biliyoruz. 2013 yılından itibaren yaşadığımız birtakım zorluklar, bunları saymaya gerek yok herkes bilir, gezi olayları sonrası yaşanan gelişmeler. Bunların hepsi AK Parti iktidarıyla birlikte, gelişen, milli geliri artan, bölgede sözü dinlenen, büyük devletlerin 'evet burada Türkiye var, onun milli çıkarları var' dediği Türkiye'ye yönelik gelişmeler. 15 Temmuz bunlardan birisiydi, aslında bugün de yaşadığımız bu gelişmelerin bir devamıdır."

"FİNANSAL İŞLEMLERLE TERBİYE EDEMEZSİNİZ"

Bostancı, finansal araçlarla Türk milletinin dize getiremeyeceğini belirterek, şunları ifade etti: "Türkiye'nin ekonomik gerçekliğine bakarsak, doların bugünkü TL olarak karşılığı 3.8, 3.9 liradır en fazla 4 liradır. Yani bir ülkenin ticari hacmini, gayri safi milli hasılasını hesaba kattığınızda onun dış ödemelerde bir denge olarak kullandığı bu rezerv paranın TL olarak karşılığı 3.8, 3.9'dur, en fazla 4 liradır. Şunu unutmayalım finansal araçlarla Türkiye gibi ülkeleri terbiye etmek, terbiye etmek için bir rezerv parayı belli bir noktada tutmak mümkün değildir. Eğer bir ülkenin üretim kapasitesi varsa, bir ülkenin dünya ticaretinden aldığı anlamlı bir pay varsa, bir ülkeni belli bir gelişmişlik düzeyi varsa, o ülkeyi siz bir takım finansal işlemlerle terbiye edemezsiniz."

"GÜÇLÜ VE KUDRETLİ OLMA YOLUNDA İLERLEYECEĞİZ"

Türk milletinin ekonomik savaşa karşı da dik duracağını ve Türk lirasına sahip çıkacağını aktaran Bostancı, şunları kaydetti: "Allah'ın izniyle biz kısa zamanda kendi imkanlarımızla bu finansal saldırıları aşacağımıza inanıyoruz. Bu girişimlere eyvallah demeyeceğiz, her şeyden önce Türkiye'nin ekonomik gerçekliği, bu girişimleri reddeder. Güçlü ve kudretli olma yolunda ilerleyeceğiz. İnşallah bu milletin, büyüme, gelişme misyonunu ifade eden AK Parti önderliğinde ve bu misyonun karizmatik lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu ülke, kalkınmaya, gelişmeye, bu bölgede güçlü olmaya, bir dünya gücü olma yolunda devam edecektir. İnşallah hepimiz, bu ülke, bu hedef doğrultusunda koşacağız, el birliği, gönül birliği ve güç birliği edeceğiz."

DOLAR VE ALTIN BOZDURARAK ABD'Yİ PROTESTO ETTİLER

Dövizde yaşanan yükselişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Manisa'da bazı vatandaşlar, ellerindeki dolarları ve altınları bozdurdu. ABD ile yaşanan gerilim sonrasında yükselişe geçen dolar kuruna tepki gösteren Manisalılar, döviz bürolarına ve kuyumculara giderek ellerindeki dolarları ve altınları Türk lirasına çevirdi. Manisa Sivil Dayanışma Platformu üyeleri de döviz bürosu önünde bir araya gelerek dolardaki artışı protesto etti. Ellerindeki broşürleri de vatandaşlara dağıtan üyeler, Türk lirası kullanmaya davet etti. Manisa Sivil Dayanışma Platformu Temsilcisi Mesut Öner, platform üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada ABD'yi eleştirdi. Türk ekonomisine karşı operasyon yapıldığını dile getiren Öner, Daha önce de defalarca denediler, başaramadılar. Bu aziz millet, gösterdiği kararlılık ve ortaya koyduğu milli duruşla içerdeki ve dışardaki hainlere en güzel cevabı vermiştir ve yine verecektir. Milletimizi, duyarlı Manisa halkını dövizi de, altını da bozdurmaya, küresel baronların ve onların ekonomik tetikçilerinin oyunlarını bozmaya, Türk lirasına sahip çıkmaya davet edi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN