'Halkın sağlığıyla oynatmam' sözleriyle Türkiye tanımıştı: Devrek’te Zabıta Amiri Abdurrahim Altuntaş görevden alındı

'Halkın sağlığıyla oynatmam' sözleriyle Türkiye tanımıştı: Devrek’te Zabıta Amiri Abdurrahim Altuntaş görevden alındı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaptığı gıda denetimleriyle tanınan Devrek Belediyesi Zabıta Amiri Abdurrahim Altuntaş görevden alındı. Altuntaş’ın görevden alınmasına belediye meclis üyesinin fırınını denetlemesinin gerekçe gösterildiği ileri sürüldü.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde gıda işletmelerine yaptığı baskınlar ve "İnsan sağlığıyla oynatmam" çıkışıyla tanınan Zabıta Müdürü Abdurrahim Altuntaş’ın görevden alınması ilçede gündem oldu. Daha önce hijyen kurallarına uymayan bir pideciye yaptığı "Bunları vatandaşa mı yedireceksiniz?" çıkışıyla halkın takdirini toplayan Altuntaş'ın görevden alınma gerekçesiyle ilgili ortaya atılan iki farklı iddia kafaları karıştırdı.

Altuntaş, daha önce ilçede hijyen kurallarını ihlal eden bir pideciye yaptığı denetimde, “Bunları vatandaşlara mı yedireceksiniz? İnsan sağlığıyla oynatmam” sözleriyle geniş kitleler tarafından bilinir hâle gelmişti.

MECLİS ÜYESİNE KESİLEN CEZANIN ARDINDAN GERİLİM İDDİASI

İddiaya göre süreç, aynı zamanda AK Parti’den Devrek Belediye Meclis Üyesi olan Uğur Erdem’in sahibi olduğu ekmek fırınında yapılan denetimle başladı. Zabıta ekipleri, denetim sonucunda söz konusu işletmeye ceza yazdı. Bu gelişmenin ardından Meclis Üyesi Erdem ile Zabıta Amiri Altuntaş arasında gerginlik yaşandığı ileri sürüldü.

Yerel kaynaklara göre Uğur Erdem, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ı arayarak bazı zabıta personelinin kahvede oturduğunu söyleyip şikâyette bulundu. Başkan Ulupınar’ın bunun üzerine zabıta personelinin bulunduğu WhatsApp grubuna “Kahvehanelerde oturulmasın” talimatı gönderdiği, Altuntaş’ın da bu mesaja “Başkanım, benim personelim 5 dakika dinlenmeyecek mi?” yanıtını vererek personelini savunduğu belirtildi. Bu tartışmanın görevden alma sürecini tetiklediği iddia edildi.

DEPREM AÇIKLAMALARI DA GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Öte yandan Zonguldak’ın bir diğer yerel medya kuruluşu Pusula, görevden almanın arkasındaki nedenin farklı olduğunu öne sürdü. Habere göre Altuntaş, belediye başkanı ve müdürlerin bulunduğu bir toplantıda 6 Şubat depremleriyle ilgili, “Allah dostları bana 11 ilin yıkılacağını söyledi. Ben biliyordum” şeklinde bir ifade kullandı. Uzun süredir “hal ve hareketleri nedeniyle eleştirildiği” iddia edilen Altuntaş’ın bu sözlerinin, WhatsApp grubunda yaşanan tartışmayla birlikte görevden alınma kararını hızlandırdığı savunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN