Dolar kuru yönünü yukarı çevirdi! Gözler Merkez Bankası'nda

Dolar kuru yönünü yukarı çevirdi! Gözler Merkez Bankası'nda

Bakan Albayrak'ın istifası ve Naci Ağbal'ın açıklamalarının ardından dün 8,0021'e kadar gerileyen dolar/TL, Lütfi Elvan'ın bakan olarak atanmasından sonra da dün gece yarısı 8,05'lere kadar çekilmişti. Kur bu sabah 8,30'un üzerinde işlem görüyor.

Türk Lirası, dün yaşanan yüzde 5 değer kazancının ardından yeni güne yükselişle başladı. Dolar/TL yüzde 4 yükselişle 8,38 seviyesine kadar çıktı. Euro/TL de dünkü sert düşüş sonrası bu sabah 9,92 seviyesine kadar yükseldi.

GÖZLER MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Analistler, yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanacağını belirtiyor.  Analistler, 8,10 üzerinde kalındığı sürece tekrar geçtiğimiz haftanın ortalamalarına geri dönüş yaşanacağı ve PPK'ya kadar piyasanın beklemede olacağı görüşünde.

HAZİNEDE LÜTFİ ELVAN DÖNEMİ

Öte yandan Berat Albayrak'ın istifası ile boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı Başkanlığı koltuğuna Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan atandı. 

EN YÜKSEK ORANLI GERİLEME

Dolar/TL'de 13 Eylül 2018'deki yüzde 8'lik düşüşün ardından en yüksek oranlı gerileme 9 Kasım Pazartesi günü yaşanmış oldu. TL'de yaşanan yüze 5'in üzerindeki değer artışı 2018 üçüncü çeyrekten beri en büyük yükselişi olurken, hareketin en büyük bölümünün yabancı yatırımcıların işlemlerinden gerçekleştiği belirtildi. Benzer görünüm sergileyen Euro/TL de dün en düşük 9,5092 seviyesini gördü.

Analistlere göre; ekonomi ve para politikalarında değişim olacağı beklentisi TL'nin değer kazanmasında başrol oynuyor. Yatırımcıların bundan sonra 19 Kasım tarihli Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN