Dolar ne kadar? Bakanın istifasından sonra piyasalarda son durum

Dolar ne kadar? Bakanın istifasından sonra piyasalarda son durum

Geçtiğimiz haftayı rekor kırarak kapatan dolar ve euro fiyatları, Bakan Albayrak’ın istifa açıklaması ve TCMB yeni Başkanı Ağbal’ın faiz artırımı sinyali sonrası önce düşüşe geçti, ardından yeniden yükseliş eğilimi gösterdi.

Ağbal’ın, fiyat istikrarı temel amacı dâhilinde tüm politika araçlarının kullanılacağını açıklamasıyla birlikte gerileyen dolar fiyatları, 8,18 TL’ye kadar gerileyerek, sert düşüş yaşadı. Geçtiğimiz haftayı 10,12 Türk lirasından kapatan euro da 9,80 Türk lirası bandında hareket ediyor.

BAKANIN İSTİFASI SONRASI PİYASALARDA SON DURUM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yeni Başkanı Naci Ağbal'ın fiyat istikrarı temel amacı kapsamında tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılacağını açıklamasının ‘Faiz artırımı’ olarak yorumlanmasıyla piyasalar, faiz artırımı sinyalinin ardından hareketlendi.

Anadolu Ajansı da TBMB Başkanı Ağbal'ın açıklamasının arkasından doların sert düştüğünü duyurdu. 

Dolar/TL kuru Ağbal'ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840'a kadar geriledi. Ardından tekrardan yükseliş trendine geçti.

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından yayınladığı bir metinle, ‘Sağlık sorunlarını’ gerekçe göstererek, bakanlıktan istifa ettiğini duyurmuştu. Bakan Albayrak’ın istifasını teyit edici ya da yalanlayıcı hiçbir bilgi ya da açıklama yapılmamıştı. 

Bakan Albayrak’ın istifa açıklaması yapmasıyla birlikte dolar da düşüş eğilimine girmişti. 9 Kasım 2020 Pazartesi ise Merkez Bankası yeni Başkanı Ağbal’ın açıklamaları, faiz artırımı olarak yorumlanınca da dolar 8,1840’a kadar gerilemişti.

dolar-ne-kadar-bakanin-istifasindan-sonra-piyasalarda-son-durumm.jpg

DOLAR NE KADAR?

Dolar kuru, saat 11:30 sıralarında 8,27 TL seviyelerinde hareket ediyor. Geçen haftayı 8,51 TL seviyesinde kapatan dolar, yeni haftaya düşüşle başlayarak 8,27 TL’den işlem gördü. Geçtiğimiz haftayı 10,12 TL’den kapatan euro ise haftanın ilk işlem gününde 9,80 TL seviyelerinde hareket ediyor.    

Sterlin de 10,85 TL işlem görüyor.

ANLIK DOLAR FİYATLARI

Dolar, saat 13:00 itibarıyla 8,13 TL bandında hareket ederken, euro ise 9,66 TL civarında seyrediyor.

BAKAN ALBAYRAK İSTİFA ETTİ Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istifa ettiğini Instagram hesabı üzerinden açıklamış, Twitter hesabını da askıya almıştı. Bakan Albayrak’ın istifa açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Resmî Gazete'nin 9 Kasım 2020 Pazartesi sayısında, istifaya ve Kabine değişikliği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.


Instagram hesabı üzerinden istifa ettiğine dair bir paylaşım yapılan Bakan Albayrak'ın Twitter hesabı askıya alınmış, Albayrak yaptığı paylaşımında 5 senedir sürdürdüğü bakanlık görevine sağlık sorunlarını gerekçe göstererek devam etmeme kararı aldığını duyurmuştu. Albayrak’ın Instagram hesabından paylaşılan ‘İstifa’ açıklamasında, bundan sonraki süreçte zamanını ailesine ayıracağı belirtilmişti. 

dolar-ne-kadar-bakanin-istifasindan-sonra-piyasalarda-son-durummmm.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN