Donduran soğuk bitecek yağmur sürecek

Donduran soğuk bitecek yağmur sürecek

İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava bugünden itibaren bölgeyi terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun “Termometreler batıdan başlayarak yükselecek. Sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek” dedi. Yurdun doğusunda ise kara kış etkisini artırdı. Erzurum, Ağrı ve Kars’ta kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Diyarbakır’da sağanak su baskınlarına yol açtı. Sürücüler göle dönen altgeçitlerde mahsur kaldı.

 

Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı ve kuzeybatı kesimlerdeki soğuk havanın, hafta sonunda ülkeyi terk etmesinin beklendiğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, “Ülkenin güney kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlara neden olan sistemin bugünden itibaren batı bölgelerimizde etkisini kaybetmesi, doğu bölgelerimizde ise etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün Doğu Karadeniz’in kıyı illeri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Doğu Anadolu’da bin 800 metre üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor” ifadelerini kullandı. Meteoroloji 14’üncü Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hakkari, Bitlis, Muş ve Van’ın güneyinde kuvvetli yağış beklendiğinden, muhtemel ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Mardin’in Derik ve Nusaybin ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü. İlçelerde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Bazı araçlar göle dönen yollarda mahsur kaldı. Köy yollarında da ulaşım aksadı. Derik’te su baskınlarının yaşandığı evlerde oturan aileler zor anlar yaşadı. Belediye ve AFAD ekipleri, suların tahliyesi için evlerde çalışma yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN