Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman başlar

Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler ne zaman başlar

Koronavirüs hayatın her alanında kısıtlamalara neden olurken bu durumdan en çok etkilenenler arasında evlenmeyi planlayan de bulunuyor. Yaz aylarında düğün yapma hazırlığındaki gelin damat adayları düğünlerin ne zaman başlayacağını ve düğün salonlarının ne zaman açılacağını anbean takip ederken, sosyal medyada düğünlerin 1 Temmuz’da başlayacağına dair haberler dolaşmaya başladı…

Düğünlerin en çok yapıldığı aylar olan yaz mevsiminin gelmesiyle çiftlerin en çok merak ettiği konular arasında düğünlerin ne zaman başlayacağı konusu geliyor. Son günlerde sosyal medyada dolaşan ve normalleşme planı kapsamında düğünlerin 1 Temmuz’da başlayacağına dair haberlerin yayılması üzerinde Cumhurbaşkanlığı tarafından bu haberin gerçeği yansıtmadığı bilgisi aktarıldı.

DÜĞÜN SALONLARINDA YENİ ÖNLEMLER

Koronavirüs nedeniyle hayatımızdaki her alanda artık yeni alışkanlıklar ve davranıl şekilleri geliştirirken, sosyal hayatta da yeni kurallar uygulanmaya başlıyor.

Kültürümüzde oldukça kalabalık olarak yapılan ve sosyal mesafeyi korumanın çok da kolay olmadığı düğünler de artık koronavirüse karşı alınan önlemler eşliğinde yapılacak.

Düğünlerin başlaması ve düğün salonlarının açılmasının ardından uygulanacak yeni kurallar Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası tarafında üyelerle paylaşıldı.

Düğün yasağının bir an önce kalkması isteğinde bulunan ve yarın düğün yasağı kalkacakmış gibi hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Genel Başkanı Barış Ay, halkın sağlığını tehlikeye atmamak için önlemlerini aldıklarını ifade etti.

Düğün salonu çalışanlarının ve düğün salonlarının hijyenine dikkat edileceğini ve sosyal mesafe ile maske kuralının uygulanacağını söyleyen Barış Ay, düğünlerde çekilen halayın bile 1,5 metrelik çubuklarla çekilmesinin isteneceğini ve koronavirüs önlem kurallarını tüm salonlara gönderdiklerini bildirdi.

Düğün yasağının kalkmasının ardından yapılacak olan düğünlerde özellikle sosyal mesafe kurallarına göre hareket edilecek. Buna göre, normal şartlarda 8-10 kişinin yer aldığı masalarda, pandemi sonrası normalleşme sürecinde sadece 4 kişi oturabilecek. 600 kişinin bulunduğu düğün salonlarında ise düğün, nişan gibi özel etkinlikler 200-250 misafir ile gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte alınan önlemler arasında salona gelen her misafirin ateşinin ölçülerek salona alınması, düğün salonlarına maskesiz gelen misafirlerin içeri alınmaması ve isteyene girişte maske dağıtılması da alınacak önlemler arasında.

Aynı zamanda, düğün salonlarında her düğün öncesinde ve sonrasında dezenfekte işlemi gerçekleştirilecek. Salon girişlerinde misafirleri kolonya ya da el dezenfektanı ikram edilirken, salon içinde de masalarda veya belirli aralıklarda hijyen maddeleri bulunacak.

Düğünlerde ikram edilecek olan kuru pasta, içecek ve yemeklerin dağıtım anında salon çalışanları tarafından hijyen kurallarına dikkat edilecek. Havalandırma sistemleri ile salonlarda hava değişimi sağlanırken, hijyen eğitim sertifikası olmayan garsonlar düğün salonlarında çalışamayacak.

Oyun pistinde de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. Bu süreçte, halay horon gibi el ele tutuşmayı gerektiren eğlencelere ara verilecek. Ancak halay ve horon konusunda düğün salonları konuklara yeni bir seçenek sunacak. Pistte halay ve horon çekmek isteyenler için 1.5 metre uzunluğundaki çubuklar hazırlayan işletmeciler istek halinde bu çubukları konuklara verecek. Böylece konuklar hem sosyal mesafeyi korumuş hem de halay ve horonlarını çekmiş olacak.

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Düğün salonlarının ne zaman açılacağına dair henüz bir açıklama bulunmuyor. Konuya dair bir gelişmeleri KARAR.COM’dan takip edebilirsiniz…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN