118 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını paylaştı

118 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı uzun yaşamın sırrını paylaştı

Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan Maria Branyas Morera, 117. yaş gününü kutladı ve uzun yaşamının sırrını paylaştı.

Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan Maria Branyas Morera, 4 Mart 1907'de ABD'de doğmuş olmasına rağmen, küçük yaşta ailesiyle birlikte Katalonya'ya göç etti. Morera'nın uzun yaşamı ve dün 117. yaşını kutlaması, dünya genelinde büyük ilgiyle karşılandı.

Geçtiğimiz yıl, 118 yaşındaki Fransız LLucile Randon'ın vefatıyla birlikte "En Yaşlı İnsan" unvanını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Morera, yaşlılığına rağmen zinde ve neşeli bir yaşam sürüyor. 23 yıldır kaldığı huzurevinde, kendisine gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyan Morera, sağlıklı bir şekilde yaşamını devam ettiriyor.

Morera'nın yaşlanma süreci üzerinde yapılan tıbbi incelemelerle yaşlanmayı yavaşlatan genlerin tespit edilmesi hedeflenmekte. Bilim insanları, Morera'nın uzun yaşamının genetik ve yaşam tarzıyla ilgili detayları inceleyerek bu alanda önemli bulgular elde etmeyi amaçlıyor.

UZUN YAŞAMIN SIRRI

Morera, yaşamının sırrını "sakin ve düzenli bir yaşam, aile ve arkadaşlarla sağlam ilişkiler, doğayla iç içe olmak, duygusal denge, pozitif düşünce ve toksik ilişkilerden kaçınmak" olarak özetledi. Doğum gününde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da dikkat çeken Morera, uzun yaşamında bu prensiplerin önemine değindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN