1700 yıl sonra tarih tekerrür etti! Kavimler Göçü yeniden başladı: Böylesi 2 bin yılda bir olur

1700 yıl sonra tarih tekerrür etti! Kavimler Göçü yeniden başladı: Böylesi 2 bin yılda bir olur

Dünya üzerinde yaşanan olaylar neticesinde tarih bir kez daha tekerrür edebilir. Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörlüğü'ne seçilen Amy Pope açıkladı. İklim göçü çağına girildiğini belirterek, göç etme ihtimali bulunan insan sayısını duyurdu. Dudak uçuklatan rakamlar dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar...

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörlüğüne seçilen Amy Pope'den dünyanın dikkatini çeken açıklama geldi. Kenya'nın başkentinde 3 - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Afrika İklim Zirvesi öncesinde iklim değişikliği ve insan hareketliliğiyle yaşanan zorlukları konu olarak ele almak adına somut eylemler çağrısı yaptı.

105 MİLYONLUK GÖÇ UYARISI

Yapılacak olan toplantıda, Afrika ülkelerinin liderleri, bakanlar, BM kurumlarının temsilcileri, insani yardım ve kalkınma ortakları, özel sektör ile gençlerin kıta tarihindeki "en büyük buluşması" olacağını iddia ederek açıklamalarına devam etti.

Dünya üzerinde yaşanan iklim değişikliğinin Afrika'daki insan hayatının üzerindeki etkilerini konu olarak ele alarak, benzersiz bir fırsat doğacağının altını çizdi.

dbuluocw4aasjsq-1.jpg

İKLİM GÖÇÜ ÇAĞI

Pope tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda iklim değişikliğinin etkisiyle birlikte savunmasız ülkeler arasında yer alan Afrika ülkeleri; kuraklık, sel, aşırı hava sıcakları ve yüksek deniz seviyeleri gibi krizleri ile gündeme geliyor. İklim krizinin getirdiği etkilerin hedefi olan Afrika ülkelerinde 2022 yılında 7,5 milyondan fazla kişinin doğal afetler sonucu göç ettiğini duyurdu.

Bu durum hakkında ise Pope, "Resmi olarak iklim göçü çağına girdik." açıklamasında bulundu. İklim değişikliği nedeniyle insan hareketliliği arasındaki bağlantının kıta ölçeğinde ele alınarak acil bir şekilde çözüme ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

d813kqkwwaa-9un.jpg

DÜNYA BANKASI'NA RAPOR VERİLDİ

Durum değerlendirmesinde bulunan Pope, önlemlerin alınmaması halinde Afrika'dan 2023 yılında toplamda 105 milyon kadar insanın göç edebileceği vurgulanıyor. Göç hakkında Dünya Bankası'na rapor verdiğini ifade eden Pope, IOM'un Afrika üzerindeki devam edilebilir mücadeleye fayda sağlayabileceğini ifade etti.

1 Ekim tarihiyle birlikte 5 yıllık bir dönem için Genel Direktörlük görevini Antonio Vitorino'dan Pope devralacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN