ABD basınından çarpıcı iddia: Abrams tankları Ukrayna için uygun değil

ABD basınından çarpıcı iddia: Abrams tankları Ukrayna için uygun değil

ABD medyasında çıkan bir haberde, Washington'ın kısa süre önce Ukrayna'ya verileceğini açıkladığı Abrams tankları, aşırı karmaşık bakım ve lojistik ihtiyaçları nedeniyle Kiev'in işgale karşı mücadelesine destek olmaktan çok bir yük olabileceği söyleniyor.

Aylardır kanlı Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’ya silah ve mühimmat yardımında bulunan Batı’nın son gönderdiği önemli silahlardan olan Abrams tankları Ukrayna’ya bekleneni vermeyebilir.

‘KÖRFEZ SAVAŞI’ ÖRNEĞİ

ABD merkezli Financial Times’ın haberine göre, 70 tonluk tankın bir dizel motordan daha fazla hızlanmasına izin veren ancak ince bakım gerektiren ve daha fazla miktarda yakıt tüketen bir gaz türbini motoru bulunuyor.

Gazete, ABD ordusu eski komutanlarından John Nagl'ın, askerlerinin 1991 Körfez Savaşı ve 2003'te Irak işgali sırasında tank motoruyla ilgili ‘büyük endişeler’ arasında ‘kum yutan hava filtrelerimizi tam anlamıyla çalıştırmak için çok zaman harcadık’ sözlerine atıfta bulunuyor.

‘TAMAMEN FARKLI BİR TÜR’

Financial Times, Abrams tanklarının muharebe hazırlığını sürdürmenin, Kiev'e vaat edilen diğer Batı tasarımı tanklara göre ‘tamamen farklı bir tür’ ve ayrıca özel araçlar için eğitilmiş mürettebat gerektireceğini vurguladı. Gazetenin bildirdiğine göre, tankların mekanik ekiplerinin eğitimi de daha uzun sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN