ABD’den Ukrayna’ya 2,2 milyar dolarlık yeni paket

ABD’den Ukrayna’ya 2,2 milyar dolarlık yeni paket

Batı dünyası, kanlı Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’ya yeni silah ve savunma sistemleri göndermeye devam ediyor. Amerikan basınında çıkan haberlere göre, ABD'nin ilk kez daha uzun menzilli füzeler içeren yaklaşık 2,2 milyar dolar değerinde yeni bir paketi duyurması bekleniyor.

AP’nin isimlerini açıklamayan ABD'li yetkilileri kaynak gösterdiği haberine göre, birkaç gün içinde açıklanması beklenen 2,2 milyar dolarlık pakette, Ukrayna'ya yaklaşık 150 kilometre menzile sahip güdümlü ‘Karadan Fırlatılan Küçük Çaplı Bomba’ da yer alıyor.

‘UKRAYNA RUSYA’YI VURABİLİR’ ENDİŞESİ

Füzeler, Ukrayna silahlarının menzilini iki katına çıkaracak olsa da, paket, uzun süredir talep edilen 300 kilometreyi aşan menzile sahip ATACMS füzesini içermeyecek. ABD, Ukrayna'nın bu sistem taleplerini, Rusya'nın derinliklerindeki hedefleri vurmak için kullanılabileceği endişesiyle sürekli olarak geri çevirdi.

Kesinleşmeyen son gelişme, ABD'nin ocak ayında Ukrayna'ya gelişmiş Abrams tankları sağlama taahhüdünden bu yana ilk güvenlik paketi olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN