İngiliz bakandan çarpıcı açıklama: Rus ordusunun yüzde 97’si Ukrayna’da

İngiliz bakandan çarpıcı açıklama: Rus ordusunun yüzde 97’si Ukrayna’da

Önümüzdeki günlerde ilk yılını dolduracak olan Rusya’nın Ukrayna işgalinde, Batılı ve Ukraynalı istihbarat yetkililerinin ‘Rusya, savaşın yıl dönümünde yeni bir taarruza başlatacak’ yönündeki iddiaların ardından İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rus ordusunun yüzde 97’sinin Ukrayna’da olduğunu söyledi.

Ukraynalı ve Batılı yetkililer, önümüzdeki hafta Moskova'nın işgalinin birinci yıl dönümüne denk gelecek şekilde Rus güçlerinin yeni bir taarruz başlatacağı konusunda uyarıda bulundu. Ancak Batılı yetkililer, beklenen saldırının tek seferlik bir taarruz olma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

‘BÖYLESİNİ GÖRMEDİK’

Rus kuvvetleri, geçtiğimiz haftalarda Ukrayna'nın doğusunda cephe hatları boyunca saldırılarını iki katına çıkardı ve geçen yılki geri çekilmelerin ardından yeni kazanımlar elde etti.

BBC’ye konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "Şu anda tüm Rus ordusunun yüzde 97'sinin Ukrayna'da olduğunu tahmin ediyoruz" dedi. Rus kuvvetlerinin tüm cephelerde ilerlemeye çalıştığını söyleyen bakan, "Aslında, büyük bir taarruzda yarıp geçmek için bu kadar tek bir kuvvet yığınını görmedik. Az bir ilerleme çabası oldu. Ancak bunlar Rus ordusuna çok maliyetli oldu" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN