ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 medya organının aboneliklerini iptal ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 medya organının aboneliklerini iptal ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, personeline The Economist, The New York Times, Reuters ile birlikte toplamda 6 medya organlarının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi. Kararın, hükümetin dış politika stratejileriyle ilgili olduğu belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, devlet kurumlarına ait medya aboneliklerine dair yeni bir düzenlemeye giderek, 6 medya organının aboneliklerini iptal ediyor. Bu medya organları arasında The Economist, The New York Times ve Reuters gibi önemli isimlerin de yer aldığı belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri, kararın ulusal güvenlik ve dış politika stratejileri doğrultusunda alındığını ifade etti.

Washington Post'un haberine göre, Donald Trump yönetiminin federal kesintilerinden medya kuruluşları da etkilendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ilk olarak 11 Şubat'ta, dünya genelindeki diplomatik makamlarından, "görev açısından kritik olmayan medya aboneliklerinin" iptalini istedi.

MEDYA ABONELİKLERİNE YENİ DÜZENLEME

İçlerinde The Economist, The New York Times, Reuters da var.

Dışişleri Bakanlığı personeline 14 Şubat'ta ise öncelikle ABD'deki The Economist, The New York Times, Politico, Bloomberg News, The Associated Press ve Reuters gibi yayın organlarının aboneliklerinin iptal edilmesi talimatı verildi.

Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının belirli abonelikleri korumak için itirazda bulunabilecekleri ancak bunun için güçlü gerekçeler sağlamaları gerektiği kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın, akademik veya profesyonel dergiler olmayan ve tüm görev açısından kritik olmayan abonelikleri durdurduğunu teyit ettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN