ABD: Gazze'nin kuzeyinde kıtlık yaşanıyor

ABD: Gazze'nin kuzeyinde kıtlık yaşanıyor

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından Gazze felakete sürükleniyor. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Direktörü Power, saldırı altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bazı bölgelerde Filistinlilerin açlıkla karşı karşıya kalmaya başladığını söyledi. Power, Gazze'deki 2,3 milyon Filistinlinin yüzde 70’inin halihazırda "felaket boyutunda açlıkla" karşı karşıya olduğu uyarısında da bulundu.

Ramazan ayında da, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artarken bölgeye yardım girişinin engellenmesi nedeniyle büyük bir "insani felaket" yaşanıyor. Gıda yardımlarının girişini engellemesi nedeniyle açlıkla da mücadele etmek zorunda bırakılıyor.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Direktörü Samantha Power, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bazı bölgelerde Filistinlilerin açlıkla karşı karşıya kalmaya başladığını açıkladı.

ABD Kongre Üyesi Joaquin Castro ile yaptığı görüşmede konuşan Power, “Güneydeki yaklaşan kıtlığı ve kuzeyde şimdiden çocuk ölümlerine yol açan şartları önlemek için yeterli miktarda gıda akışı sağlanmadı” ifadelerini kullandı.

"FELAKET BOYUTUNDA AÇLIK"

Birleşmiş Miletler (BM) destekli bir raporun değerlendirmesine katıldığını söyleyen Power, Gazze Şeridi’ndeki 2,3 milyon Filistinlinin yüzde 70’inin halihazırda “felaket boyutunda açlıkla” karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz ay açıklanan BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporuna göre, Gazze Şeridi’nin ihtiyaç sahibi bölgelerine insani yardım akışının engellenmeye devam etmesi halinde açlık yaşanacağı belirtilmişti. Raporda, “En kötü senaryoda, güneydeki bölgeler Temmuz 2024'e kadar açlık riskiyle karşı karşıya” ifadeleri kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN