ABD-Güney Kore arasında el sıkışma krizi

ABD-Güney Kore arasında el sıkışma krizi

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile yaptığı görüşmede el sıkıştıktan sonra elini üzerine silmesi gündem oldu. Bazı vatandaşlar 'hakaret' olarak yorumlarken, bazıları ise Kovid-19 nedeniyle istemsizce yaptığını düşündü.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile düzenlediği ortak basın toplantısındaki hareketi gündem oldu.

HARRIS EL SIKIŞTIKTAN SONRA ELİNİ ÜZERİNE SİLDİ

Basının yakından takip ettiği toplantının sonunda Harris’in Jae-in ile el sıkışmasının ardından elini üzerine silmesi ise sosyal medyanın gündemini oturdu.

a

HARRIS'IN HAREKETİ HAKARET OLARAK YORUMLANDI

Birçok sosyal medya kullanıcısı Harris’in hareketini “utan verici” ve “hakaret” olarak yorumlarken, "Kameraların her hareketinizi kaydettiğini bilerek bunu nasıl yapabilirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Demokratlara atıfta bulunarak, Cumhuriyetçi birinin bu tarz bir hareket yapmasının “ırkçılık” olarak görüleceğini ifade etti.

b

BAZI VATANDAŞLAR KOVID-19 NEDENİYLE YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYOR

Bazı vatandaşlar ise, Harris’in Kovid-19 salgını nedeni ile bu hareketi istemeden yapmış olabileceği yorumunda bulunurken, Harris’in aşırı temizlik takıntısı olan insanlar için tıp dilinde kullanılan germofobinin kurbanı olabileceğini öne sürdü.

c

HARRIS AÇIKLAMA YAPMADI

Harris, henüz konu hakkında açıklama yapmadı.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN