ABD 'Yanlış' diyerek Süleyman Soylu'ya yanıt verdi

ABD 'Yanlış' diyerek Süleyman Soylu'ya yanıt verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Amerikan Büyükelçisi Jeff Flake'e yönelik şekilde sarf ettiği açıklamalara yanıt verdi. Gerçekleştirilen açıklamada, "ABD hükümetinin Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarının suç ortağı ya da destekçisi olduğu yönündeki her türlü ima yanlıştır" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin ardından bazı ülkelerin Türkiye'deki konsolosluklarını kapatmasıyla ilgili dün açıklamalarda bulunmuştu.

Soylu, Türkiye'ye gelen her ABD Büyükelçisi'nin Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını dile getirerek, "Amerikan Büyükelçisi'ne buradan söylüyorum, hangi gazetecilere yazı yazdırdığını biliyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek, çok net söylüyorum, pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek. Neleri yaptırdığınızı, hangi adımları attırdığınızı, Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

'BEN NASIL DARBE YAPARIM DİYE DÜŞÜNÜYORLAR'

Türkiye'ye gelen her Amerikan Büyükelçisi'nin, 'Ben Türkiye'de nasıl darbe yaparım, yaptırırım' telaşı içerisinde olduğunu iddia eden Soylu, şekilde konuşmuştu.

"Türkiye'nin yıllardan beri en önemli talihsizliklerinden bir tanesi budur, hep de bu olmuştur. Diğer büyükelçilerini toplar, fıs fıs fıs, onlara akıl vermeye çalışır. Avrupa'da da aynısını yapıyorlar ya, onlar idare ediyorlar Avrupa'yı Amerikan büyükelçiliği. Avrupalılar üzülmez bu söze merak etmeyin. Onlar gerçeklerin ne olduğunu biliyorlar. Hakikaten biliyorlar, otururlar dizayn ederler, Türkiye'yi de dizayn edebileceklerini zannediyorlardı ama bir adam oyunlarını bozdu, Recep Tayyip Erdoğan."

ABD'DEN SOYLU'YA YANIT

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Amerikan Büyükelçisi Jeff Flake'e yönelik şekilde sarf ettiği ifadelerle ilgili açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, "ABD hükümetinin Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarının suç ortağı ya da destekçisi olduğu yönündeki her türlü ima yanlıştır" ifadeleri kullanıldı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye'nin ABD'nin uzun süreli ve değerli bir NATO müttefiki ve güvenlik ortağı olduğu belirtilen açıklamada, yurt dışında yaşayan ABD vatandaşlarının emniyet ve güvenliğinin öncelikli olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca yurt dışındaki ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukların ABD vatandaşlarını belirli olaylardan ve değişikliklerden haberdar etmek için uyarılar yayınladığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN