Farkında olmadan zehir içiyor olabilirsiniz! Canan Karatay 'Uzak durun' diyerek uyardı

Farkında olmadan zehir içiyor olabilirsiniz! Canan Karatay 'Uzak durun' diyerek uyardı

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle kamuoyunda yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, farkında olmadan çok sık tüketilen bir gıda ürününün vücuda alındığında zehre dönüştüğünü belirterek sert uyarıda bulundu. İşte, Canan Karatay sağlık yaşam önerileri...

Şeker tüketiminin azaltılmasına yönelik sık sık uyarılarıyla bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, kanserden korumak için şekerle araya mesafe bırakılmasını ifade etti.

Şekerin vücuda alındığında tehlikeli bir zehre dönüştüğünü açıklayan Karatay, şekerin mutlaka tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Canan Karatay, "Bugün maalesef şeker hastalarına verilen listelerde 8-10 dilim ekmek var. Ondan sonra şeker hastalığı iyileşmez deniliyor. Şeker hastalığı ailede varsa dahi, o ailenin beslenmesine bağlıdır, yanlış beslenmesine bağlıdır. Kesinlikle genetik değildir. Şeker hastalığı da, kanser de iyileşir. Hiçbiri genetik değildir" dedi.

kup-seker-zararli-mi.jpg

"BİR BARDAK İÇECEK, 22 KÜP ŞEKER ETKİSİ YAPIYOR"

Karatay, "Hepsi yediğimize, içtiğimize ve yaşama biçimimize bağlıdır" diye konuştu.

"Burada bir şeyi açıklamak istiyorum" diyen Karatay, "Açlık kan şekerinizi ölçtüğünüz zaman normal ise şeker hastalığım yoktur diye kanmayın. Ya tokluk şekerine bakılacak, ya da kan insülinine. En hassası kan, insülin değeridir. İnsülin en önemli hormonlardan biridir" şeklinde konuştu.

Aynı zamanda bir bardak şekerli içeceğin içerisinde 22 adet küp şeker bulunduğunu da dile getiren Karatay, şekerli tüm içeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

sekerin-zararlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN