Meteoroloji kritik gün ve saati açıkladı: Kar yurdu sarıyor!

Meteoroloji kritik gün ve saati açıkladı: Kar yurdu sarıyor!

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminine göre, bugün özellikle kar yağışının Doğu ve Güneydoğu'da etkili olacağı belirtilirken, İç Anadolu'da da süreceği öğrenildi. AKOM ise İstanbul için yarın sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen karla karışık yağmurun, perşembe gününe kadar aralıklarla süreceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini yayımladı. Buna göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Güneydoğu Anadolu bölgesi, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

ÇIĞ UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı ise kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN ART ARDA UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da hafta sonu beklenen yağışlarla ilgili dün açıklamada bulunmuştu. Yerlikaya, "Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

AKOM'dan yapılan açıklamada da, pazar günü sabah saatlerinden itibaren soğuk havanın etkisine girecek İstanbul'da, Perşembe gününe kadar aralıklarla kar yağışı beklendiği belirtildi. Öte yandan İSKİ'den yapılan uyarıda "soğuk hava dalgası sebebiyle donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için, açıkta bulunan su boruları ve sayaçlar, soğuk havayla temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi de izole edilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

4 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-002.jpg

5 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

1-003.jpg

6 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-004.jpg

7 ŞUBAT 2023 SALI GÜNÜ

1-005.jpg

8 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-006.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN