ABD’de '1 milyar dolarlık' kar alarmı: Yetkililer OHAL ilan etti

ABD’de '1 milyar dolarlık' kar alarmı: Yetkililer OHAL ilan etti

ABD’nin California eyaletinde yetkililer, çetin geçen kış mevsiminde şiddetli kar fırtınasının ardından olağanüstü hal ilan etti. Şiddetli karın şimdiye kadar 1 milyar dolarlık hasar bırakması beklenirken, havaların bir süre daha bu şekilde devam etmesi bekleniyor.

ABD'nin California eyaletinin büyük bir bölümünde etkili olan kar fırtınası sebebiyle olağanüstü hal ilan edildi. California Valisi Gavin Newsom, eyaletin büyük bir bölümünde etkili olan kar fırtınasına karşı mücadeleyi güçlendirmek için olağanüstü hal ilan ederken, operasyonları desteklemeye hazır olması için Ulusal Muhafızları da görevlendirdiğini açıkladı.

10 BİNLERCE EV ELEKTRİKSİZ KALDI

The Wheather Channel’a göre, 1,5 metreden fazla kar yağan California'nın San Bernandino ilçesinde, bazı sakinler ve tatilciler mahsur kaldı. ABD genelinde elektrik kesintilerini takip eden "PowerOutage.us" sitesine göre eyalette kış şartları nedeniyle 74 binden fazla evde elektriğe erişim sağlanamıyor.

Hasarın maliyetinin 1 milyar doları aşması beklenirken, meteoroloji uzmanları, ülkenin kuzey bölgelerinde kış şartlarının 8 ila 10 gün daha devam edeceğini, Arizona'yı etkisi altına alan kar fırtınasının bugünden itibaren Kuzey Teksas'ı da kapsayacağını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN